De hotelkamers hebben we niet gezien,
omdat we alleen in het restaurant hebben
gegeten. Het hotel zelf is enorm en het
interieur is heel luxe en smaakvol
ingericht, naar mijn mening. Het
restaurant is ook prachtig en sfeervol
gedecoreerd met comfortabele stoelen. De
bediening is vriendelijk, maar nogal
vergeetachtig. Het viel op dat
verschillende obers nogal druk waren met
het flirten met een groep aantrekkelijke
jonge dames aan een tafel, waardoor wij
een beetje aan ons lot werden
overgelaten. Het duurde een flinke tijd
voordat we überhaupt de menukaart
kregen en iets te drinken konden
bestellen.
Het breekbrood werd geserveerd met drie
kleine cupjes tapenade, aioli en
kruidenboter, maar het was echt te
weinig voor de hoeveelheid brood. De
tonijntartaar als voorgerecht was
redelijk qua hoeveelheid, maar de
presentatie op een enorm bord was wat
overdreven. Helaas was de smaak wat
flauw en ontbrak het aan dressing, en de
nori was taai.
Het hoofdgerecht, de wijting, was niet
zoals verwacht: in plaats van gebakken
op de huid, leek het gefrituurd. Het
gerecht miste smaak en de saus was zeer
karig. De vis was ook niet goed
schoongemaakt, met nog een aantal graten
erin. Toen we dit aangaven bij de
bediening, kregen we geen reactie. De
bijgerechten van doorgekookte groente
waren totaal smakeloos en papperig.
De patat was oud, lauw en taai, en zelfs
na het vragen om een nieuwe portie was
het niet veel beter. De mayonaise die we
bestelden, hebben we nooit gekregen. De
porties bij Van der Valk zijn zeker niet
karig, dus als je een grote eter bent,
zit je hier goed, maar de kwaliteit laat
te wensen over.
De rekening voor vier personen was ruim
200 euro (zonder alcohol). Bij het
afrekenen werd nog extra op de fooi
gewezen, maar als er niets met onze
feedback wordt gedaan, hoef je geen
extra fooi te verwachten bovenop wat er
al op de rekening staat.