Reischecker.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nederland

Geografie
Nederland, een klein historisch land dat te vinden is in West-Europa met Amsterdam als hoofdstad. Een groot deel van het land ligt onder de zeespiegel. Nederland grenst in het zuiden aan België en in het oosten aan Duitsland. In het westen en noorden vindt u kustgebieden die veelal aan de Noordzee grenzen. Richting het noorden vinden we een rij van eilanden, de welbekende Waddeneilanden. De eilanden en de Waddenzee zijn een beschermd natuurgebied en populaire vakantiebestemmingen voor de Nederlanders.

Geschiedenis
De hele geschiedenis van Nederland wordt vooral gekenmerkt door de strijd tegen het water. Niet alleen in het kustgebied, maar ook landinwaarts, waar langs de vele rivieren dijken zijn gebouwd om het water tegen te houden. Watergebieden zijn overal wel te vinden, in de vorm van vele sloten, kanalen, rivieren en meren. Het landschap bestaat voornamelijk uit polderland waar vaak de bekende oer-Hollandse molens te vinden zijn.

Toerisme
Veel toeristen kiezen voor Nederland als vakantieland om de bruisende stad Amsterdam te bezoeken. Nederland heeft echter veel meer buiten zijn hoofdstad te bieden. Het land is doorkruist met historische grachten, het landschap is ideaal voor een leuke fietstocht door historische stadskernen, klassieke windmolens en andere toeristische plekken die verspreid liggen. In het westen en noorden van de kustlijn vindt u de beschermende duinen en zandstranden. Tijdens het voorjaar zijn de unieke bloementuinen ook een grote toeristische spektakel van levendige kleuren.

Reizen in en naar Nederland

Nederland is goed aangesloten op openbaar vervoer, zelfs in de kleine steden. U kunt door het land reizen met de trein, tram, bus of metro maar de fiets is ook een populair vervoersmiddel. Het is uiteraard ook mogelijk om gebruik te maken van een taxi. De taxi’s kunt u herkenen aan het taxibord op de auto en aan het blauwe kenteken. Als u de Nederlandse taal niet goed beheerst dan is de Engelse taal een goed alternatief.

Visum en reisdocumenten

Toeristen die Nederland bezoeken hebben vaak alleen een geldig paspoort nodig. Dit is afhankelijk van het land van herkomst. Het is altijd verstandig om voor de zekerheid van tevoren contact op te nemen met de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND).

Betalen in Nederland

Er wordt in Nederland betaald met de Euro. Mocht uw valuta in Nederland niet geldig zijn dan kunt u altijd uw geld veilig omwisselen bij de bank of wisselkantoor. Een wisselkantoor kunt u vaak in de buurt van een station vinden. Veel winkels accepteren een creditcard als betaalmiddel en in de omgeving van winkelcentrums is er altijd wel een bank te vinden waarbij u geld kunt pinnen. Het is aan te raden om geld en belangrijke papieren altijd goed op te bergen.

Gezondheid en vaccinatie

Als u op vakantie gaat naar een ander land is het raadzaam om advies in te winnen bij uw arts over eventuele vaccinaties of andere medicaties. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Een reisverzekering afsluiten is ook geen overbodige luxe. Sterker nog, mocht u onverhoopt ziek worden of uw bagage verliezen dan kan heen reisverzekering u veel geld besparen. Voor een verblijf ik Nederland zijn geen vaccinaties verplicht gesteld, over het algemeen is Nederland een bijzonder veilig land met weinig gezondheidsrisico’s.

De veiligheid van voedsel en dranken (water) in Nederland staat onder steng toezicht en voldoet aan de Nederlandse wetgeving. U kunt er dus gerust vanuit gaan dat het veilig is om eten en drinken te nuttigen.

Klimaat

Nederland heeft over het algemeen een koel klimaat met koude winters en milde zomers. Regen en wind zijn het hele jaar door veel voorkomende factoren. Het is daarom handig om een paraplu mee te nemen. Vanwege de zomer is het in de maand juni, juli en augustus vaak het warmst.

Taal

In Nederland wordt als officiële taal Nederlands gesproken. De Nederlandse bevolking is vaak ook de Engelse taal machtig. Dit kan voor u een goed uitkomst bieden als u de Nederlandse taal niet (genoeg) beheerst. Een reisgids kan voor u als toerist ook goed van te pas komen.

Belangrijke adressen

Het is gebruikelijk dat een ambassade of consulaat gevestigd is in de plaats waar ook de regering zetelt. In Nederland zijn de meeste ambassades dan ook te vinden in Den Haag. De Nederlandse ambassade zult u wereldwijd in meer dan 150 landen kunnen vinden, ook hier veelal in de plaatsen waar de regering ook zetelt.

Feestdagen

1 januari Nieuwjaarsdag
18 april Goede Vrijdag
20 april Pasen, 1e Paasdag
21 april Pasen, 2e Paasdag
27 april Koningsdag
5 mei Bevrijdingsdag
29 mei Hemelvaartsdag
8 juni 1e Pinksterdag
9 juni 2e Pinksterdag
25 december Kerst, 1e Kerstdag
26 december Kerst, 2e Kerstdag

Bellen

Wilt u bellen naar een telefoonnummer in Nederland dan dient u de landcode van Nederland (+31) voor het nummer te plaatsen. De eerste nul van het netnummer kunt u dan weglaten.

Alarmnummers
In Nederland geldt een algemeen alarmnummer. Via het nummer 112 kunt u in noodgevallen contact opnemen met politie, ambulance of brandweer.

Netstroom

In Nederland wordt gebruik gemaakt van 220v stroom. De stekkeraansluiting waarvan gebruik wordt gemaakt wordt aangeduid als type F.

© 2007-2024 Reischecker.nl