Mijn ervaring draait om een restaurant
waar ik alleen een feest heb bijgewoond.
De locatie was betoverend, het eten van
uitstekende kwaliteit en de service
bijna perfect. Echter, toen ik vroeg om
een doggybag voor het stuk kalfslende
dat ik niet op had, kreeg ik te horen
dat het restaurant deze service niet
aanbiedt, zelfs niet voor wat dessert
van het geweldige buffet. De reden
hiervoor blijft onbekend. Misschien zijn
ze fel tegen wegwerpverpakkingen, of
misschien hadden ze geen tijd om genoeg
in te slaan, of misschien willen ze hun
culinaire geheimen niet delen. Maar ik
vrees dat ze vinden dat het meenemen van
eten onbeleefd en onchic is. In plaats
daarvan gooien ze het liever weg dan
mensen te zien vertrekken met tassen vol
leftovers. Een 5-sterrenrestaurant in
Savelletri, geliefd bij VIP's, politici
en miljonairs, zou niet mogen falen op
het gebied van takeaway-beleid. In de
Verenigde Staten krijg je na de maaltijd
al decennialang een doggybag mee met
alles wat je niet op hebt. Maar hier in
Italië lijkt het erop dat schijn boven
essentie wordt verkozen, waardoor het
land altijd een stap achter zal blijven.