ReisChecker.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

RSS feed

Hotel Yigitalp

Beoordelingen

Reisperiode: onbekend

  • Prijs / kwaliteit7
  • Ligging8
  • Service6

De locatie van het hotel is ideaal, op ongeveer 1,5 kilometer afstand van de grote bazaar, de blauwe moskee en andere bezienswaardigheden. De tram (lijn 1) is ook op loopafstand bereikbaar. Een aanrader is om ook eens te dineren in het hotel, de prijzen zijn goed en de kwaliteit is uitstekend. Het ontbijt is oké, maar zoals gebruikelijk in Turkije, mag je geen overweldigende keuzes verwachten, vooral niet voor ons westerlingen.



Reisperiode: onbekend

  • Prijs / kwaliteit8
  • Ligging9
  • Service6

Tijdens ons verblijf van vijf dagen met vier personen in dit hotel, hadden we gehoopt op aangrenzende kamers of kamers met een tussendeur, maar dit was helaas niet mogelijk. De kamers waren niet al te ruim en de bedden waren aan de harde kant. De geluidsisolatie liet te wensen over, aangezien we duidelijk de activiteiten van onze buren konden horen, inclusief een nogal onaangename episode. Daarnaast bood het raam geen enkel uitzicht. Gelukkig was de locatie van het hotel zeer centraal en gunstig gelegen ten opzichte van het openbaar vervoer, met de tramhalte op minder dan vijf minuten afstand. Op loopafstand bevonden zich de grote Bazaar en andere bezienswaardigheden, zoals de Blauwe Moskee. Het ontbijtbuffet was prima, met een gevarieerd aanbod van brood, yoghurt, vleeswaren, kaas, zoetigheden, ontbijtgranen en vers fruit. De service was acceptabel; toen een van onze vrienden bij de politie moest zijn vanwege verlies van eigendommen op straat en de politie geen Engels sprak, heeft het hotelpersoneel als tolk opgetreden.



Reisperiode: onbekend

  • Prijs / kwaliteit4
  • Ligging6
  • Service10

De beschrijving van de ervaringen in de beoordelingen klopte over het algemeen. In eerste instantie kregen we een erg klein kamertje toegewezen met een uitzicht op een muur en rommelige binnenplaats (kamer 401), maar na ons klagen kregen we gelukkig een kamer die meer aan onze verwachtingen voldeed. Het hotel was echter wel erg warm gestookt. Beide kamers waren erg gehorig, waardoor je bijna letterlijk alles kon verstaan en zelfs wc-geluiden kon horen :-((. Het restaurant was ok voor een keer, maar na drie keer daar te hebben gegeten, was het enige wat varieerde het stukje vlees; de rest van de maaltijden was iedere keer identiek. Op 200 meter afstand was er een tram/metro, waar je voor TL 1,75 (ongeveer 75 cent) een muntje (jeton) kon kopen, ongeacht de afstand die je moest afleggen. Vanaf station Aksaray was de luchthaven Atatürk goed bereikbaar voor dit bedrag. De Grote Bazaar was op slechts 10 minuten loopafstand. Het hotel werd voornamelijk bezocht door niet-Turkse gasten (georganiseerd door reisbureaus). Elke dag (!) werden er nieuwe lakens en handdoeken verstrekt. Als ik de volgende keer zou boeken, zou ik verder zoeken naar een accommodatie waar je meer waar voor je geld krijgt.



Reisperiode: onbekend

  • Prijs / kwaliteit9
  • Ligging9
  • Service9
  • Kindvriendelijkheid5

De locatie van het hotel in relatie tot de bezienswaardigheden van de oude stad is uitstekend. Alles is makkelijk te voet bereikbaar en het openbaar vervoer is slechts op korte loopafstand te vinden. In de directe omgeving van het hotel is er genoeg te beleven. De klassieke inrichting van het hotel heeft een charmante uitstraling, wat ik persoonlijk erg waardeer. Hoewel de bedden voor mijn smaak wat aan de stevige kant waren, wende je daar snel aan na een nachtje slapen. De WiFi werkte zonder problemen en de service in het hotel was voortreffelijk. Het personeel was zeer beleefd en het ontbijtbuffet was heerlijk. De hamam in het hotel was een ware traktatie, de massages waren werkelijk fantastisch. Na zo'n behandeling voelde je je als herboren, alle stress leek als sneeuw voor de zon verdwenen. Mede dankzij deze ervaring was ons verblijf in Istanbul buitengewoon geslaagd.



Reisperiode: onbekend

  • Prijs / kwaliteit7
  • Ligging9
  • Service6
  • Kindvriendelijkheid10

Een elegant hotel met vele voorzieningen, gunstig gelegen nabij het centrum. Op slechts 5 minuten loopafstand bevindt zich een tramhalte. Het ontbijt is weliswaar niet extreem luxe, maar zeker voldoende met een heerlijke selectie aan vers fruit. Bij aankomst werd ik verwelkomd met een verfrissend drankje en stond er een royale fruitmand klaar op de kamer. De halve dagexcursie die bij de prijs was inbegrepen, bleek zeer de moeite waard te zijn. Let op: hoewel de website vermeldt dat de transfer van en naar de luchthaven bij de prijs is inbegrepen, geldt dit niet voor luchthaven Sabiha Gökçen Havaalanı aan de Aziatische zijde waar onder andere Transavia landt. Het hotel bood echter wel vervoersopties aan voor 100 euro voor het heen en terug, wat weliswaar prijzig was maar comfortabel en uitstekend geregeld met een luxe busje.





© 2007-2024 ReisChecker.nl