Terugkomend van Arcalis, waar alle
restaurants en cafés gesloten waren
behalve voor fietsers die de berg verder
op gingen, vonden we uiteindelijk een
plek waar we durfden te stoppen. Het
leek alsof alles dicht was in de
omgeving, maar gelukkig zat er iemand op
het terras, wat betekende dat de zaak
open was. Na wat moeite konden we
uiteindelijk bestellen, terwijl de
eigenaar binnen bezig was met zijn
taken. We kregen wat informatie over
Andorrees bier, waar ik de dag ervoor al
van had geproefd. Toen de drankjes op
tafel werden gezet, kregen we zelfs een
schaaltje pelpinda's aangeboden. Toen we
meldden dat onze oudste dochter
allergisch was voor pinda's, kreeg ze
meteen een bakje chips aangeboden.
Het restaurant was opvallend schoon en
goed onderhouden, iets wat eigenlijk in
heel Andorra wel zo is, maar het is toch
het vermelden waard. Bij het afrekenen
vroeg de eigenaar of ik eerder in
Andorra was geweest. Na mijn bevestiging
en wat praatjes bleek dat Arcalis dé
plek is voor goede skicondities in
Andorra, met sneeuw van december tot en
met april. Het idee om daar een keer te
skiën houd ik zeker in gedachten, en
misschien zelfs om daar te verblijven,
ondanks dat het wat verder van de piste
ligt.