Al lange tijd had ik mijn oog op deze
plek laten vallen. Telkens als we er
langsreden, kon je overal heerlijk
geroosterd varkensvlees en knapperig
varkensvlees zien, maar we hadden nooit
de gelegenheid om te stoppen en wisten
niet waar we konden parkeren.
Deze keer was het eindelijk een passend
moment om te bellen en een tafel te
reserveren voor de middag. Toen we
informeerden naar de
parkeermogelijkheden, adviseerden ze ons
om in een zijstraat of bij een hotel te
parkeren, waar we een stempel konden
krijgen.
Mijn bestelling bestond uit een royaal
bord met geroosterd varkensvlees,
knapperig varkensvlees en Chinese worst
geserveerd met rijst. De sinaasappelsaus
was verrassend anders dan verwacht, niet
zoet maar zout, olieachtig en romig met
een vleugje pittigheid en een subtiele
geur van gember. Het rode varkensvlees
was groot, dik en botermals. Vooral het
knapperige varkensvlees sprong eruit met
zijn dunne, knapperige vel en heerlijk
geurende vlees. Het was werkelijk
voortreffelijk. Ook de geroosterde
Chinese worst was smaakvol en precies
goed, niet te zoet.
Hoewel ik niet zeker wist of ze
doorgaans soep serveerden, besloot ik
een portie varkensbloedsoep te
bestellen. Het bloed was zijdezacht en
heerlijk, terwijl de overige elementen
standaard waren.
Al met al was het een buitengewoon
smakelijke ervaring. Echt fantastisch.
Ik proefde nog wat gefrituurde
viskoekjes en gehaktballetjes, die
echter niet bovenmatig opvielen, gewoon
degelijk.