Reischecker.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Thailand

Geografie
Thailand is gelegen op ruim 9000 afstand ten oosten van Nederland in het verre Azië. Het land telt bijna 68 miljoen inwoners en heeft een oppervlakte van 513.000 km2. Het zuiden van Thailand bestaat uit een smal, uitgestrekt deel met de zee aan weerskanten.

Geschiedenis
Thailand heeft verschillende politieke invloeden gehad door de geschiedenis heen. Vanaf de jaren ’60 van de vorige eeuw staat het land echter meer open voor westerse invloeden en wordt het contact via internationale organisaties hersteld. Het land onderhoudt diplomatieke relaties met de Verenigde Staten.

Toerisme
Het toerisme in Thailand richt zich vooral op de natuur en de prachtige tempels en andere bouwwerken. De kust van Thailand is ingericht voor toerisme, u vindt er de prachtige witte stranden, palmbomen en kleine eilandjes uit de reisbrochure. Dieper landinwaarts zijn in de uitgestrekte natuurgebieden exotische dieren te vinden.

Reizen in en naar Thailand

U kunt met een vliegreis binnen 11-12 uur reizen naar Thailand. Als er een tussenstop gemaakt wordt kan de reistijd uiteraard langer zijn. Er vertrekken wekelijks meerdere vluchten vanuit Amsterdam.

Voor het reizen in Thailand zelf kunt u gebruik maken van het openbaar vervoer. De snelste manier om u binnen de steden te verplaatsen is echter de (fiets)taxi. Hiermee kunt u tussen het drukke verkeer door. Deze voordelige manier van reizen heeft ook als voordeel dat u voorzien bent van een privé gids die u kan rondleiden door de stad.

Visum en reisdocumenten

Voor een verblijf korter dan 30 dagen hoeft u geen visum aan te vragen voordat u vertrekt. Bij aankomst zal deze door de douane aan u verstrekt worden. Hiervoor wordt een foto gemaakt die samen met de overige gegevens in uw paspoort geplakt worden. Bij het vertrek zal dit visum weer uit uw paspoort genomen worden.

Betalen in Thailand

De valuta waarmee er in Thailand betaald wordt is de Thaise Bath. U krijgt voor een euro ongeveer 45 bath. Creditcard en pinbetalingen zijn in de toeristische gebieden wel in opkomst maar worden nog lang niet overal geaccepteerd. U doet er daarom verstandig aan om te zorgen voor voldoende, maar niet te veel, contant geld. In de grote steden zijn bij de banken vaak geldautomaten te vinden waar u met uw bankpas contant geld kunt opnemen.
Klik hier om uw valuta om te rekenen

Gezondheid en vaccinatie

Er zijn geen vaccinaties verplicht gesteld voor het reizen van of naar Thailand. Een vaccinatie tegen veelvoorkomende ziektes als Gele Koorts, DTP en Hepatitis A wordt echter wel aangeraden. Als u langer dan 30 dagen in het land zult blijven is het aan te raden om contact op te nemen met uw arts om te bespreken of er in uw specifiek geval aanvullende vaccinaties vereist zijn.

De kwaliteit van het kraanwater in Thailand verschilt sterk per regio. Toeristen worden daarom aangeraden om het water niet als drinkwater te gebruiken. De Thaise overheid heeft regels opgesteld over drinkwater in flesjes, u zult deze dus op veel plaatsen vinden tegen een lage prijs. Als u toch het kraanwater wilt gebruiken wordt u aangeraden om het water vooraf te koken.

Klimaat

Het weer in Thailand kan het best omschreven worden als nat en heet. U doet er daarom verstandig aan om, voor het boeken van uw vakantie, goed te informeren naar de lokale weersomstandigheden. Vooral in de zomermaanden kan het in sommige gebieden extreem warm zijn terwijl er tijdens de regentijden weer sprake is van extreem veel neerslag.

Taal

In Thailand wordt een eigen taal, Thai gesproken. Doordat er veel toerisme is in het land is wordt er op de meeste plaatsen ook wel Engels gesproken. Verwacht hier echter niet te veel van, u zult waarschijnlijk toch enige moeite moeten doen om begrepen te worden.

Belangrijke adressen

Ambassade van Thailand in Nederland
Laan Copes van Cattenburch 123
2585 EZ Den Haag
Tel.: + 0031(0)70 3450766
Fax: +
E-mail: thaiembassy.thehague@gmail.com

Nederlandse ambassade in Thailand
15 Soi Tonson, Ploenchit Road
Lumpini, Pathumwan, Bangkok 10330
Thailand
Tel: +66 2 3095200
Fax: +66 2 3095205
Noodgevallen: +66 81 9201329
E-mail: ban@minbuza.nl

Feestdagen

1 januari: Nieuwjaarsdag.
14 februari: Makha Bucha Day.
6 april: Chakri Day
7 april: Vervanging voor Chakri Day.
15 april: Songkran Festival. (Boeddhistisch nieuwjaar)
1 mei: Nationale Dag van de Arbeid.
5 mei: Coronation Day
13 mei: Wisakha Bucha Day.
1 juli: Midden Jaar rustdagen.
11 juli: Asanha Bucha Day.
12 juli: Khao Phansa
12 augustus: Verjaardag van de Koningin
23 oktober: Chulalongkorn Dag (koning Rama V)
6 november: Loy Kathrong
5 december: De Verjaardag van de koning
10 december: Dag van de Grondwet (Constitution day)
31 december: Oudjaarsavond

Bellen

Om vanuit Thailand naar Nederland te bellen gebruikt u landcode +31 of 0031. U plaatst deze voor het nationale nummer. Als u vanuit Nederland naar Thailand wilt bellen gebruikt u landcode +66 of 0066. In beide gevallen dient u de eerste nul van het nationale nummer weg te laten.

Alarmnummers
Het algemene alarmnummer in Thailand is 191. Via dit nummer komt u in contact met de alarmcentrale die u snel in contact kan brengen met politie, brandweer of ambulance.

Netstroom

Er worden in Thailand twee verschillende soorten stekkers gebruikt, hierdoor is het niet altijd even zeker dat u geen reisstekker nodig heeft. Over het algemeen zal deze wel in het hotel of appartementencomplex verkrijgbaar zijn. Het voltage is gelijk als we in Nederland kennen, u heeft dus geen omvormer nodig.

Tijdzone

Gedurende onze zomertijd is het in Thailand 5 uur later en gedurende onze wintertijd is het in Thailand 6 uur later.
Klik hier voor de tijdzonekaart

© 2007-2021 Reischecker.nl