Deze keer besloten we uit eten te gaan
bij Hof van Holland, eigenlijk niet onze
eerste keuze maar de andere restaurants
zaten allemaal volgeboekt. Zo gaat het
nou eenmaal soms in Nederland. Bij
aankomst werden we hartelijk verwelkomd
en de sfeer was erg prettig. De
inrichting was een mix van industrieel
en klassiek, maar gaf ook een beetje een
leeg gevoel. Lastig te omschrijven. Het
personeel was vriendelijk en snel, er
liep opvallend veel bediening rond. Op
het menu stonden redelijk wat
vegetarische en biologische gerechten.
We kozen voor een broodje vooraf en de
carpaccio. Het was lekker, maar wel erg
zout. Het extra zeezout hadden we liever
achterwege gelaten, maar verder was de
smaak prima. De hof-steak was vooraf al
in plakjes gesneden, wat er mooi uitzag
maar ervoor zorgde dat het snel
afkoelde. Het was medium gebakken en
smaakte goed, hoewel niet erg mals. De
short-rib was prima maar niet heel
speciaal. De tonijnsteak was behoorlijk
rauw gebakken, terwijl er niet was
gevraagd hoe we hem wilden hebben. Als
bijgerecht kregen we slechts één bakje
friet voor drie personen, terwijl
tafeltjes van twee personen hetzelfde
kregen. Over het algemeen was het eten
oké, maar de sfeer en het Pater Linus
bier waren de hoogtepunten. Ik heb beter
gegeten.