Bij mijn recente verblijf heb ik opnieuw
genoten, al moet ik zeggen dat de Diner
Deal me de laatste jaren wat vraagtekens
bezorgt. Van der Valk adverteert met een
vaste prijs voor een voorgerecht,
hoofdgerecht en nagerecht, maar op het
moment dat je de menukaart bekijkt, zie
je dat voor de meest gangbare
hoofdgerechten en nagerechten een extra
toeslag van 10% wordt gerekend. Zo
bestelden we bijvoorbeeld een schnitzel,
niet die met champignons, kaas en ui,
maar met pepersaus. Tot mijn verbazing
stond bij het afrekenen zowel de extra
toeslag voor de schnitzel als die voor
de pepersaus op de rekening. Dit,
inclusief de verhoogde prijs voor de
Dame Blanche, gaf me een gevoel alsof ik
bij de kassa van de supermarkt ineens
extra moet bijbetalen.
Een filosoof schreef ooit: "Geen
fratsen, dat scheelt". Van der Valk
staat bekend als een uitstekende
gastheer waarvoor dit soort sluipende
prijsverhogingen niet nodig zouden
moeten zijn. Ik denk dat het beter zou
zijn als zij de prijzen gewoon op de
kaart vermelden, zonder verborgen extra
kosten.
Desalniettemin moet ik benadrukken dat
de kwaliteit van het eten en de service
van het personeel uitstekend was.