Ons etentje bij Central Park op 23
januari 2025 was echt een bijzondere
ervaring. De avond begon met een warme
en attente ontvangst door sommelier
Sasja Moonen en zijn team, en de sfeer
was werkelijk betoverend.
We besloten om voor het chef's menu te
gaan. De gerechten waren stuk voor stuk
prachtig gepresenteerd en de geuren
alleen al prikkelden de zintuigen nog
voordat we de eerste hap namen. Neem
bijvoorbeeld de IJsselmeerbaars met
radijs, komkommer, citrus, dille en
tomasu soja; een verrukkelijke
combinatie van zuren en umami. Een
absoluut hoogtepunt was de langoustine
met tomaat, bisque en crème fraîche
(zo rijk van smaak!). Ook de zwezerik en
de Veluwse hertenrugfilet waren
voortreffelijk bereid en wisten ons echt
te bekoren. De wijnkaart was
indrukwekkend uitgebreid en het leek
bijna noodzakelijk om vooraf wat online
research te doen (wat eigenlijk ook best
leuk was...). We kozen voor een
Château-Chalon 2012 van Domaine Tissot,
een perfecte Vin jaune. Bij de
vleesgerechten dronken we een
Spätburgunder uit de Ahr van
Meyer-Näkel (Dernauer Pfarrwingert,
2016) die opviel door zijn volheid,
fruitigheid en kruidigheid. Kortom, een
avond waar alles perfect samenviel;
genieten op het hoogste niveau!