Tijdens de tweede dag van onze
onverwachte roadtrip van Napels naar
Florence langs de prachtige Amalfikust,
besloten we op zoek te gaan naar een
plek om te overnachten. Op Google Maps
stuitten we op Tenuta Montelauro. Na
eerdere verhalen over agritoerisme was
ik nieuwsgierig geworden en wilde ik het
zelf ervaren. Aangezien ze wellicht niet
vaak spontane gasten ontvangen, waren ze
wellicht verrast door onze
onaangekondigde komst en ons verzoek
voor twee kamers voor de nacht. Maar al
gauw verdween die verwarring en werden
we hartelijk ontvangen met open armen.
De accommodatie leek gloednieuw. De
kamers waren ruim en comfortabel. We
verbleven op de begane grond, met
toegang tot een gedeeld terras met
uitzicht op een bosrijke omgeving. Hier
waren ze vooral trots op hun eigen
zelfgemaakte vleeswaren. Je mocht zelf
je stuk vlees uitkiezen uit de
droogkast, waarbij de porties meer dan
genoeg waren. Het diner bestond uit een
overvloedige vleesplank, een kleine
salade en twee flessen heerlijke lokale
wijn, en dit alles voor slechts iets
meer dan €30 per persoon. Het ontbijt,
inbegrepen in de kamerprijs van €70,
was al even gul en smakelijk. Voor ons
was dit hotel een schot in de roos. Ik
kan het op alle fronten als uitmuntend
beoordelen.