Reischecker.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Verenigde Staten

Geografie
De Verenigde Staten bestaan uit 50 staten in Noord-Amerika die opereren onder een federale overheid. Het land telt meer dan 316 miljoen inwoners verspreid over meer dan 9,6 miljoen km2. De Amerikaanse federatie staat bekend als een van de grootste, meest invloedrijke en machtigste landen ter wereld.

Geschiedenis
De verschillende staten van de Verenigde Staten zijn in het verleden gekoloniseerd door landen als Spanje, Rusland, Frankrijk, Nederland en Engeland. Na verschillende oorlogen en binnenlandse onlusten werd het land in 1789 geheel soeverein en werd de positie van de wat wij tegenwoordig als Amerika kennen steeds stabieler en machtiger.

Toerisme
In een land dat meer dan 9,5 miljoen vierkante kilometers telt is er voor elke toerist iets te vinden. Het land kent prachtige berggebieden, zonnige stranden en natuurlijk de bruisende steden als Chicago, New York en Washington. U zult waarschijnlijk meerdere bezoeken nodig hebben om het land goed te kunnen ontdekken. Een goede reisorganisatie is daarom aangeraden om van uw bezoek een succes te kunnen maken. Als u op eigen gelegenheid Amerika wilt bezoeken doet u er verstandig aan om uzelf goed te laten informeren over mogelijkheden en de reistijden in het land zelf.

Reizen in en naar Verenigde Staten

Vanuit Amsterdam vertrekken dagelijks meerdere vluchten naar de Verenigde Staten. Afhankelijk van de exacte bestemming binnen het land zult u mogelijk moeten overstappen, voor de meeste bestemmingen zal dit echter niet het geval zijn. De reistijd bedraagt, afhankelijk van uw bestemming, 9 tot 13 uur.

Afhankelijk van de afstand die u wilt afleggen zijn er verschillende manieren om te reizen in de Verenigde Staten. Voor lange afstanden kunt u ervoor kiezen om een binnenlandse vlucht te nemen, in de meeste staten zijn meerdere luchthavens te vinden. Voor het vervoer binnen de steden kunt u gebruik maken van uitstekend openbaar vervoer in de vorm van trams, metro’s en bussen. In de grotere steden zijn er veel taxi’s die u kunt nemen, de kosten hiervan verschillen niet veel met de prijzen die we in Nederland gewend zijn.

Visum en reisdocumenten

Als u Amerika wilt bezoeken dient u vooraf een visum aan te vragen. Dit kunt u online doen, u ontvangt dan binnen 24 uur al antwoord op uw aanvraag. Eenmaal aangekomen in de Verenigde Staten krijgt u van de douane een definitief akkoord om het land te mogen betreden. Hiervoor zult u vragen moeten beantwoorden over uw eigen verleden en de reden voor uw bezoek. De eisen lijken streng maar zijn vooral gericht op het bestrijden van terrorisme. Over het algemeen zult u dus zonder al te veel problemen toegelaten worden tot het land.

Betalen in Verenigde Staten

In de Verenigde Staten wordt betaald in Amerikaanse Dollars. U krijgt voor een euro ongeveer 1,35 USD. Met uw pinpas of creditcard kunt u in vrijwel alle steden geld opnemen bij geldautomaten. Creditcard betalingen zijn gebruikelijk in Amerika, u kunt dus ook overal met uw creditcard betalen.
Klik hier om uw valuta om te rekenen

Gezondheid en vaccinatie

Er zijn geen vaccinaties verplicht gesteld om het land binnen te mogen treden. Wel wordt het aangeraden om de standaard vaccinaties tegen Gele Koorts en DTP te nemen. Er zijn enkele staten die een vaccinatie tegen Hepatitis B verplicht stellen, u kunt deze daarom voor de zekerheid nemen.

Voor toeristen is het kraanwater in de Verenigde Staten geschikt als drinkwater. Het water is van goede kwaliteit, bevat geen bacteriën en heeft ook geen nare bijsmaak. Desondanks wordt er op de meeste plekken ook mineraalwater aangeboden in flesjes. Als u er zeker van wilt zijn dat u geen last krijgt of van uzelf weet dat u gevoelig bent voor besmettingen kunt u daarom voor de zekerheid beter hiervoor kiezen.

Klimaat

Met een oppervlakte van vele miljoenen vierkante kilometers kunnen we veel verschillende klimaten vinden in de Verenigde Staten. Zo zult u in steden als New York en Chicago een zonnige zomer zien maar winters met temperaturen ver onder het vriespunt. In andere steden als Florida, Miami en California zal het echter het gehele jaar door aangenaam warm zijn. Het verschilt dus sterk afhankelijk van waar u precies heen zult reizen en in welk jaargetijde u reist welk weer u zul krijgen.

Taal

De officiële taal in de Verenigde Staten is het Engels. De minderheden spreken onderling vaak in hun eigen taal, vaak is dit Spaans. Als u een woordje Engels spreekt zult u dus prima kunnen communiceren in het land.

Belangrijke adressen

Ambassades
Ambassade van de Verenigde Staten in Nederland
Lange Voorhout 102
2514 EJ Den Haag
Tel: +31 70 310 2209

Nederlandse ambassade in de Verenigde Staten
4200 Linnean Avenue NW
Washington, DC 20008
Tel: + 1-202-244-5300
Fax: + 202-362-3430
E-mail: info@dutchhelp.com

Feestdagen

1 januari: Nieuwjaarsdag
16 januari: Martin Luther King Day
20 februari: Presidents Day
27 mei: Memorial Day
4 juli: Independence Day
3 september: Labor Day
8 oktober: Columbus Day
31 oktober: Halloween
6 november: Election Day
11 november: Veteran's day
26 november: Thanksgiving
25 december: Kerstmis

Bellen

Om te bellen naar de Verenigde Staten gebruikt u het landnummer van de staat waar u heen wilt bellen. Voor New York is dit bijvoorbeeld +1718. U laat de eerste nul van het nummer hierbij weg. Om vanuit de Verenigde Staten naar Nederland te bellen gebruikt u landcode +31, ook hier laat u de eerste nul van het nummer weg.

Alarmnummers
Het algemene alarmnummer in de Verenigde Staten is 911. Via dit nummer komt u in contact met de alarmcentrale die in verbinding staat met de politie, brandweer en ambulance in uw regio.

Netstroom

In Amerika wordt een lagere stroomsterkte van 110 volt gebruikt. Hierdoor zullen alleen uw kleine elektrische apparaten kunnen werken. Hiervoor is dan wel een reisstekker vereist, als u deze niet heeft kunt u deze vaak via uw hotel te leen krijgen gedurende uw verblijf.

Tijdzone

De Verenigde Staten kennen zes verschillende tijdzones, afhankelijk van waar u verblijft is het 6 tot 11 uur vroeger dan in Nederland.
Klik hier voor de tijdzonekaart

© 2007-2024 Reischecker.nl