Reischecker.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Verenigde Arabische Emiraten

Geografie
De Verenigde Arabische Emiraten is een land gelegen op een afstand van ruim 5000 kilometer van Nederland. Het land heeft een oppervlakte van 83.600 km2 en telt hierop 8,5 miljoen inwoners. Dankzij de enorme export van olie heeft het land een status verworven als een van de meest ontwikkelde landen ter wereld.

Geschiedenis
Dankzij een verdrag heeft het Verenigd Koninkrijk lange tijd veel invloed gehad op de emiraten die wij tegenwoordig als de Verenigde Arabische Emiraten kennen. Vanaf 1971 hebben de emiraten zich echter verenigd en onafhankelijk verklaard. De zeven emiraten blijven echter wel deel uitmaken van de federatie.

Toerisme
Het toerisme naar de Verenigde Arabische Emiraten is vooral gericht op de luxe die het land biedt. Er wordt dan ook wel gezegd dat het land bekend staat om de zogenaamde ‘overkill’. Als toerist vindt u er winkelcentra waar u dagen in zou kunnen ronddwalen, luxe resorts waar u tot op de wenken bediend wordt en uiteraard de prachtige gebouwen met als hoogtepunt het hoogste gebouw ter wereld.

Reizen in en naar Verenigde Arabische Emiraten

U kunt vanuit Nederland met meerdere vluchten per dag vertrekken naar diverse bestemmingen in het land. Hierbij kunt u kiezen voor rechtstreekse vluchten of vluchten met een tussenlanding. Afhankelijk hiervan duurt de reis 6 tot 9 uur.

U kunt in de emiraten reizen met het moderne en uitgebreid netwerk van openbaar vervoer. Over het algemeen is het openbaar vervoer niet alleen veilig maar ook stipt op tijd. Voor wie hier geen gebruik van wil maken is er de taxi voor korte afstanden en zijn er binnenlandse vluchten voor langere afstanden of vervoer naar andere emiraten.

Visum en reisdocumenten

Bij aankomst in het land dient uw paspoort nog minimaal 3 maanden geldig te zijn. Het is verplicht een visum aan te vragen, dit kunt u echter bij aankomst doen met het formulier dat u in het vliegtuig zult ontvangen. Voor zakelijke reizen of een verblijf langer dan 3 maanden dient u wel vooraf een visum aan te vragen bij de ambassade.

Betalen in Verenigde Arabische Emiraten

De officiële munt in de Verenigde Arabische Emiraten is de Verenigde Arabische Emiraten Dinar. U krijgt voor een euro omgerekend ongeveer 5 AED. Het is vaak niet nodig om veel contant geld op zak te hebben, op de meeste plekken kunt u namelijk gewoon met uw pinpas of creditcard betalen. Mocht u desondanks contant geld willen opnemen kan dit bij de vele geldautomaten die u, overwegend in de buurt van de banken, zult vinden.
Klik hier om uw valuta om te rekenen

Gezondheid en vaccinatie

Voor een bezoek aan de emiraten zijn weliswaar geen vaccinaties verplicht gesteld maar worden er wel een aantal inentingen aanbevolen. Het gaat hierbij om een inenting tegen DTP, Buiktyfus en Hepatitis. Als u recentelijk verbleven bent in een land waar Gele Koorts voorkomt dient u hier ook een vaccinatie tegen te hebben gehad.

Over het algemeen is het kraanwater in de Verenigde Arabische Emiraten van zeer goede kwaliteit en hierdoor prima geschikt als drinkwater. Mocht u desondanks het kraanwater niet vertrouwen kunt u gebruik maken van flesjes mineraalwater.

Klimaat

De Verenigde Arabische Emiraten kennen een warm tot heet woestijnklimaat. De temperatuur kan hierbij in de zomer oplopen tot wel 45 graden. Het is goed te beseffen dat de temperatuur in de nachten sterk en snel kan afnemen. Met name in de woestijngebieden kan hierdoor een verschil ontstaan van meer dan 30 graden.

Taal

Hoewel de officiële taal in het land het Arabisch is wordt er door veel inwoners ook prima Engels gesproken en verstaan. In de toeristische gebieden zult u hierdoor weinig tot geen problemen ondervinden in de communicatie. Buiten deze gebieden is er vaak wel een reisgids of behulpzame inwoner die als tolk kan helpen.

Belangrijke adressen

Ambassade van Nederland in Verenigde Arabische Emiraten
Al Masaood Tower, 6th floor
Sheikh Hamdan Street
Abu Dhabi
Tel: +971 2 695 8000
Fax: +971 2 6313158
E-mail: abu@minbuza.nl

Ambassade van Verenigde Arabische Emiraten in Nederland
Eisenhowerlaan 130
2517 KN Den Haag
Tel: 070-3384370
Fax: 070-3384373
E-mail: info.lahaye@mofa.gov.ae

Feestdagen

1 januari: Nieuwjaarsdag
14 januari: Id-ul-Maulid (Geboortedag Mohammed)
27 mei: Lailat-ul-Meraj (Hemelvaart Mohammed)
29 t/m 31 juli 2014: Id-al-Fitr (Suikerfeest)
4 t/m dinsdag 7 oktober 2014: Offerfeest
20 november: Internationale Dag van de Rechten van het Kind
2 december: Ontstaan VAE in 1971

Bellen

Wanneer u vanuit Nederland naar Verenigde Arabische Emiraten wilt bellen kunt u dit doen door gebruik te maken van de volgende internationale landcode +971 of 00971. Als u vanuit Verenigde Arabische Emiraten naar Nederland wilt bellen maakt u gebruik van de landcode van Nederland, +31 of 0031. U plaatst de internationale landcode voor het nationale nummer en laat de eerste nul van het nationale nummer hierbij achterwege.

Alarmnummers
Er wordt in Verenigde Arabische Emiraten gebruik gemaakt van verschillende alarmnummers voor de nooddiensten. Vanaf een vaste toestel zult u een van onderstaande nummers moeten gebruiken.
Politie: 999 of 112
Ambulance: 998
Brandweer: 997

Netstroom

De stroomsterkte en voltage in Verenigde Arabische Emiraten is vrijwel hetzelfde als we in Nederland kennen. Er is hierdoor geen omvormer nodig om uw elektrische apparaten te kunnen laten werken in Verenigde Arabische Emiraten. Doordat er gebruik gemaakt wordt van een ander type stekker zult u een reisstekker moeten meenemen om uw apparaten te kunnen aansluiten.

Tijdzone

Gedurende onze zomertijd is het in de Verenigde Arabische Emiraten 2 uur later en gedurende onze wintertijd is het in de Verenigde Arabische Emiraten 3 uur later.
Klik hier voor de tijdzonekaart

© 2007-2024 Reischecker.nl