Reischecker.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Verenigd Koninkrijk

Geografie
In het westen van Europa vinden we naast het platteland het Verenigd Koninkrijk gelegen. Dit land bestaat uit Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Het land telt ruim 63 miljoen inwoners die leven op een landoppervlakte van in totaal 242.000km2. Opmerkelijk is dat u dit land bij helder weer vanuit de Franse havenstad Calais met het blote oog kunt zien.

Geschiedenis
Engeland heeft een rijk koloniaal verleden waarin landen als India, Hong Kong en Amerika lange tijd bezet geweest zijn. Tijdens deze koloniale periode zijn er veel bloederige oorlogen geweest met andere wereldheersers als Spanje. Mede door deze band met veel landen is het Verenigd Koninkrijk tot op de dag van vandaag vrij invloedrijk als we de omvang van het land hierbij in aanmerking nemen.

Toerisme
Het Verenigd Koninkrijk wordt voornamelijk bezocht door liefhebbers van shoppen (Engeland) en de natuurgebieden (Schotland). In Engeland zijn vrijwel alle internationale modehuizen vertegenwoordigt en vind u ook het warenhuis Harrods. In Schotland vindt u prachtige heuvelachtige gebieden en veel groen.

Reizen in en naar Verenigd Koninkrijk

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar het Verenigd Koninkrijk te reizen. Allereerst kunt u natuurlijk per auto reizen. U zult dan vanuit Frankrijk door een speciale tunnel moeten oversteken. Meer gebruikelijk is de keuze voor een overtocht per boot. Via diverse lijndiensten kunt u vrijwel dagelijks afvaren naar het Verenigd Koninkrijk. Tot slot is het mogelijk om per vliegtuig naar het land te reizen, dit kan niet alleen vanaf de nationale luchthaven Schiphol maar vaak ook via de kleinere luchthavens. Een vliegreis duurt gemiddeld 1 tot 2 uurtjes en kost dankzij de vele prijsvechters vaak erg weinig.

Er is in het Verenigd Koninkrijk een goed netwerk van openbaar vervoer waarmee u zich razendsnel kunt verplaatsen per bus, trein, metro en zelfs vliegtuig. Door de goede verbindingen en het feit dat er links verkeer is in het land wordt aangeraden om gebruik te maken van openbaar vervoer. U bent dan niet alleen sneller maar door de hoge parkeerkosten vaak ook voordeliger op uw bestemming.

Visum en reisdocumenten

Voor een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk is geen visum verplicht. U kunt dus gewoon met uw Nederlands paspoort naar het land reizen, bij aankomst zal enkel uw persoonsgegevens gecontroleerd worden. Let hierbij op dat uw paspoort nog minimaal zes maanden geldig is na datum van aankomst in het land.

Betalen in Verenigd Koninkrijk

Ondanks dat het Verenigd Koninkrijk deel uitmaakt van de Europese Unie wordt er een eigen munt gebruikt. U zult dan ook moeten betalen in de Britse Pond. Voor een euro krijgt u circa 0,85 Britse Pond. Het is vaak ook gewoon mogelijk om te betalen met uw pinpas of creditcard.
Klik hier om uw valuta om te rekenen

Gezondheid en vaccinatie

U hoeft voor een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk geen speciale vaccinaties te nemen. De in Nederland gebruikelijke vaccinaties voor bijvoorbeeld DTP, Gele Koorts en Hepatitis A zijn voldoende. Er is verder geen verhoogd gezondheidsrisico als u op vakantie gaat naar het Verenigd Koninkrijk.

Het kraanwater in het Verenigd Koninkrijk is van goede kwaliteit en hierdoor ook geschikt als drinkwater. Als toerist zult u geen problemen ondervinden als u het water drinkt, mocht u desondanks geen risico willen nemen kunt u ervoor kiezen het water voor consumptie te koken of gebruik te maken van flesjes water.

Klimaat

Het Verenigd Koninkrijk heeft een gematigd zeeklimaat waardoor er sprake is van warme zomers en relatief milde winters. Het land staat er echter bekend om dat het er het hele jaar door altijd regent. In Schotland kan de temperatuur in de zomer vaak hoger oplopen dan in Groot Brittannië, in de winter kan het er echter ook strenger vriezen.

Taal

In het Verenigd Koninkrijk wordt vrijwel uitsluitend Engels gesproken. In bepaalde streken wordt een dialect gesproken, over het algemeen is deze echter vrij goed verstaanbaar. Let er wel op dat het Engels dat hier gesproken wordt formeler is dan we uit de Amerikaanse series kennen.

Belangrijke adressen

Ambassade van het Verenigd Koninkrijk in Nederland
Lange Voorhout 10
2514 ED Den Haag
Tel. 070-4270427
Fax 070-4270345
E-mail: ukinnl@fco.gov.uk

Nederlandse ambassade in het Verenigd Koninkrijk
38 Hyde Park Gate
London SW7 5DP
Verenigd Koninkrijk
Tel. 00-44-20-75903200
Fax 00-44-20-72250947
E-mail: lon@minbuza.nl

Feestdagen

1 januari nieuwjaarsdag
April: Tweede Paasdag
5 mei Bevrijdingsdag / Engelse 'bank holiday'
26 mei Engelse 'bank holiday'
25 augustus Engelse 'bank holiday'
25/26 december Kerst

Bellen

Als u vanuit Nederland naar het Verenigd Koninkrijk wilt bellen maakt u gebruik van de landcode +44 (of 0044). Om vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland te bellen gebruikt u landcode +31. In beide gevallen laat u de eerste nul van het nationale nummer weg.

Alarmnummers
U kunt in het Verenigd Koninkrijk gebruik maken van twee verschillende alarmnummers. Zowel via het nummer 112 als op het nummer 999 zult u de alarmcentrale treffen die u snel in verbinding met politie, brandweer of ambulance kan brengen.

Netstroom

Het voltage dat in het Verenigd Koninkrijk gebruikt wordt is gelijk aan het voltage in Nederland. Om uw elektrische apparaten te kunnen gebruiken zult u echter een reisstekker nodig hebben omdat de stekkeraansluitingen in het land anders zijn.

© 2007-2021 Reischecker.nl