Reischecker.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Uruguay

Geografie
Het land Uruguay is gelegen in het zuidoosten van Zuid-Amerika op een afstand van 11.300 km van Nederland. Het land telt ongeveer 3,3 miljoen inwoners en heeft een oppervlakte van 175.000 km2 waardoor het bijna in het niets valt bij de buurlanden Brazilië en Argentinië.

Geschiedenis
Uruguay is al vanaf vroeg in de 16e eeuw deel gaan uitmaken van het Spaans koninkrijk. Deze kolonisatie heeft stand weten te houden tot aan het jaar 1825 waarin de onafhankelijkheid afgekondigd werd. Zoals in de meeste Zuid-Amerikaanse landen heeft dit in eerste instantie veel opstanden en burgeroorlogen teweeggebracht voordat er rust kwam in het land.

Toerisme
Als toerist zult u in Uruguay vooral kunnen genieten van de stranden aan de oostkust van het Zuid-Amerikaans continent. Voor wie meer dan alleen zon, zee en strand wenst biedt het land dieper landinwaarts veel natuurgebieden met natuurlijke warmwater bronnen. In het binnenland is tevens oude architectuur te vinden.

Reizen in en naar Uruguay

Als u vanuit Nederland naar Uruguay wilt reizen, kunt u kiezen uit meerdere vluchten die dagelijks vanuit Amsterdam vertrekken. Over het algemeen dient u wel rekening te houden met een totale reisduur van bijna 20 uur, dit heeft te maken met het overstappen of een tussenlanding die op elke vlucht van toepassing is.

Voor het reizen binnen Uruguay kunt u gebruik maken van de taxi of openbaar vervoer. Als u het binnenland wilt gaan verkennen is het aan te raden gebruik te maken van een gespecialiseerde gids. Er worden veel excursies aangeboden waar u in kleine groepen, onder begeleiding van een gids, het land kunt verkennen.

Visum en reisdocumenten

Bij aankomst in het land dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is. Als toerist hoeft u, bij een verblijf korter dan 90 dagen, geen visum aan te vragen. Mocht u langer willen blijven of met een zakelijk doel reizen, dient u wel vooraf contact op te nemen met de ambassade in Nederland om te overleggen of u een visum dient aan te vragen.

Betalen in Uruguay

Er wordt in Uruguay gebruik gemaakt van de Uruguayaanse peso. Voor een euro krijgt u ongeveer 31 UYP. De pinpas en creditcard worden nog lang niet overal geaccepteerd in dit land, buiten de toeristische gebieden zult u hierdoor voornamelijk aangewezen zijn op contant geld. In de grotere steden zijn er voldoende geldautomaten waar u met uw betaalpas contant geld kunt opnemen.
Klik hier om uw valuta om te rekenen

Gezondheid en vaccinatie

Er worden voor een bezoek aan Uruguay geen vaccinaties verplicht gesteld. Wel wordt het aangeraden om minimaal een vaccinatie tegen Gele Koorts, DTP, Hepatitis, Rabiës en Buiktyfus te nemen. Neem daarom voor vertrek contact op de met GGD of uw huisarts voor meer informatie.

Toeristen wordt aangeraden gebruik te maken van flesjes mineraalwater, het kraanwater in het land is niet geschikt als drinkwater. Let hier ook op bij wassen van uw eten en het gebruik van ijsklontjes. Mocht u geen mineraalwater hebben kunt u er ook voor kiezen het kraanwater 5 minuten te laten koken alvorens het te gebruiken, het water is dan relatief veilig.

Klimaat

Uruguay kent een gematigd klimaat waarbij de temperatuur in de zomer rond de 20 en in de winter tegen de 30 graden aan stijgt. Let op, dit dus omgekeerd van wat wij in Nederland gewend zijn. De frisse zeewind vanaf de kust zorgt echter wel voor voldoende verkoeling.

Taal

Hoewel de officiële taal in Uruguay het Spaans is wordt er ook Portugees en Engels gesproken. Als toerist zult u daarom niet al te veel problemen ondervinden in de communicatie als u een van deze talen spreekt. Buiten de toeristische gebieden wordt echter vrijwel uitsluitend Spaans gesproken.

Belangrijke adressen

Nederland heeft geen ambassade in Uruguay. Hiervoor zult u zich moeten wenden tot de ambassade in Argentinië.

Ambassade van Nederland in Argentinië
Edificio Porteño II
Olga Cossenttini 831, piso 3
(C1107BVA) Buenos Aires
Argentinië
Tel: 00-54-11-4338-0050
Fax: 00-54-11-4338-0060
E-mail: bue@minbuza.nl

Ambassade van Uruguay in Nederland
Mauritskade 33
2514 HD Den Haag
Tel. 070-3609815/6
Fax 070-3562826
E-mail: uruholan@wxs.nl

Feestdagen

1 januari: Nieuwjaarsdag
6 januari: Driekoningen
2 t/m 4 maart: Carnaval
19 april: Desembarco de los 33 Orientales
1 mei: Dag van de arbeid
18 mei: Slag bij Las Piedras
19 juni: Verjaardag van Artigas
18 juli: Beëdiging van de Grondwet
25 augustus: Onafhankelijkheidsdag
12 oktober: Dag van het Ras
2 november: Allerzielen
25 en 26 december: Kerstmis

Bellen

Wanneer u vanuit Nederland naar Uruguay wilt bellen kunt u dit doen door gebruik te maken van de volgende internationale landcode +598 of 00598. Als u vanuit Uruguay naar Nederland wilt bellen maakt u gebruik van de landcode van Nederland, +31 of 0031. U plaatst de internationale landcode voor het nationale nummer en laat de eerste nul van het nationale nummer hierbij achterwege.

Alarmnummers
Er wordt in Uruguay gebruik gemaakt van het algemeen alarmnummer 911 voor het bereiken van de nooddiensten. Afhankelijk van de nood zult u worden doorverbonden met politie, ambulance of brandweer.

Netstroom

De stroomsterkte en voltage in Uruguay is vrijwel hetzelfde als we in Nederland kennen. Er is hierdoor geen omvormer nodig om uw elektrische apparaten te kunnen laten werken in Uruguay. Doordat er gebruik gemaakt wordt van een ander type stekker zult u een reisstekker moeten meenemen om uw apparaten te kunnen aansluiten.

Tijdzone

Gedurende onze zomertijd is het in Uruguay 5 uur vroeger en gedurende onze wintertijd is het in Uruguay 3 uur vroeger.
Klik hier voor de tijdzonekaart

© 2007-2021 Reischecker.nl