Reischecker.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Peru

Geografie
Peru is gelegen aan de westkust van het Zuid-Amerikaans continent aan de Grote Oceaan. Het land heeft een oppervlakte van meer dan 1,2 miljoen km2 en telt bijna 30 miljoen inwoners. Het land kent verschillende landschappen, van bergland tot zandwoestijn en uiteraard een kuststrook.

Geschiedenis
Als een van de eerste landen die de onafhankelijkheid van Spanje wist af te dwingen is Peru al reeds sinds 1821 onafhankelijk. Het dappere land wist door een strategische samenwerking met Chili, Ecuador en Bolivia de Spaanse bezetter zelfs door een oorlog van een van de eilanden te verdrijven.

Toerisme
In Peru zult u als toerist een verscheidenheid van bezienswaardigheden en toeristische trekpleisters vinden. U kunt in het land niet alleen genieten van de zon aan de kusstrook in het westen maar ook genieten van de bergen in het land. Peru staat ook bekend om de bezienswaardigheden die er nog te vinden zijn uit de tijd van de Inca’s.

Reizen in en naar Peru

Er vertrekken wekelijks meerdere vluchten vanaf Amsterdam die u rechtstreeks of met een overstap in ongeveer 10 uur naar de hoofdstad Lima kunnen brengen. Bij een eventuele overstap zal de reistijd uiteraard toenemen.

Eenmaal in Peru kunt u rondreizen per trein taxi of bus. Het land kent een uitgebreid spoornetwerk waarbij het van belang is dat het zuidelijk deel van het netwerk en het noordelijk deel niet met elkaar verbonden zijn. Een noord-zuid reis per trein is dan ook niet mogelijk. U kunt wel met langeafstandsbussen de afstand tussen de twee spoornetwerken overbruggen, een eigen voertuig huren zonder chauffeur is af te raden i.v.m. hoge verzekering en vaak slechte staat van de voertuigen.

Visum en reisdocumenten

Voor het bezoeken van Peru is geen visum nodig, mits u minder dan 183 dagen in het land blijft. Het is voldoende in het bezit te zijn van een na uitreis nog zes maanden geldige paspoort. Voor zakelijke reizigers bestaat wel een visumplicht, ongeacht de verblijfsduur.

Betalen in Peru

De officiële valuta van Peru is de Peruaanse Sol. Voor 1 euro krijgt u ongeveer 4 Sol. Er zijn in vrijwel alle grote steden voldoende geldautomaten te vinden waar u met uw Nederlandse betaalpas contant geld kunt opnemen. Creditcard betalingen of het pinnen zijn nog niet overal mogelijk, zorg daarom dat u voldoende contant geld op zak heeft als u op pad gaat.
Klik hier om uw valuta om te rekenen

Gezondheid en vaccinatie

Voor Peru geldt het advies u te laten vaccineren voor Tyfus, DTP, Gele Koorts, Hepatitis A en Hepatitis B. In grote delen van het land komt ook malaria voor. Het is dan ook aan te raden om malariapillen in te nemen, en ’s avonds, ’s nachts en in de ochtend lange kleding te dragen om blootstelling aan de mug te vermijden.

Het Peruaanse kraanwater is niet aan te bevelen als drinkwater. Let hier ook op bij het wassen van groenten en fruit of rauwkost en het gebruik van ijsklontjes. Koop, waar mogelijk, water in flessen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan kunt u het beste het water 5 minuten koken voordat het als drinkwater gebruikt wordt.

Klimaat

Peru kent een tropisch klimaat waar het in de zomer tussen de 20 en 30 graden is en in de winters gemiddeld 10 graden koeler. De bergachtige gebieden kunnen te maken hebben met nachtvorst waarbij de temperatuur in de nachten kan dalen tot wel -10 graden Celsius.

Taal

In Peru spreekt men Spaans. Daarnaast worden ook de talen Quechua en Aymara veel gesproken. Over het algemeen wordt het Engels vrij goed gesproken. Als toerist zult u daarom prima vooruit kunnen als u de Engelse taal machtig bent.

Belangrijke adressen

Ambassade van Peru in Nederland
Nassauplein 4
2585 EA ’S-Gravenhage
Tel: (070) 365 35 00
Fax: (070) 365 19 29
E-mail: info@embassyofperu.nl

Nederlandse ambassade in Peru
Torre Parque Mar
Av. José Larco 1301, piso 13
Miraflores – Lima
Tel: + 51 1 213 9800
Fax: +51 1 213 9805
E-mail: lim@minbuza.nl

Feestdagen

1 januari: Nieuwjaarsdag
April: Pasen
1 mei: Dag van de arbeid
29 juni: Sint Peter en Paulus
28/29 juli: Onafhankelijkheidsdag Peru
30 augustus: Heilige Rosa van Lima
8 oktober: Slag van Angamos
1 november: Allerheiligen
8 december: Onbevlekte Ontvangenis van Maria
25 en 26 december: Kerstmis

Bellen

Als u vanuit Nederland naar Peru wilt bellen zult u de landcode voor Peru, +51 of 0051, nodig hebben. Om vanuit Peru naar Nederland te bellen gebruikt u landcode +31 of 0031. In beide gevallen plaats u de landcode voor het nationale nummer en laat u de eerste nul weg.

Alarmnummers
In tegenstelling tot de meeste landen kent Peru geen algemeen alarmnummer. U zult dus, afhankelijk van de aard, politie, brandweer of ambulance via een eigen nummer moeten bellen.

Politie: 105
Ambulance: 470 50 00
Brandweer: 116

Netstroom

Peru kent dezelfde stroomsterkte als we in Nederland kennen, u heeft dus geen omvormer nodig. Doordat er echter een andere stekkeraansluiting gebruikt wordt heeft u wel een reisstekker nodig. In de meeste hotels en appartementencomplexen zult u deze echter ook via de receptie kunnen lenen.

© 2007-2022 Reischecker.nl