ReisChecker.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Mauritanië

Geografie
Op een afstand van, hemelsbreed, 3800 kilometer van Nederland vinden we in het zuiden het land Mauritanië. Gelegen aan de westkust van het Afrikaans continent telt het land 3,4 miljoen inwoners op een oppervlakte van circa 1 miljoen km2.

Geschiedenis
Mauritanië is vanaf 1902 tot aan 1960 een Franse kolonie geweest. Het land heeft in deze tijd de naam West-Afrika gedragen. Na de onafhankelijkheid is Mauritanië een Islamitisch land geworden met strenge wet en regelgeving. Er zijn diverse staatsgrepen geweest de afgelopen jaren, vanaf 2009 lijkt de rust echter enigszins teruggekeerd in het land.

Toerisme
Door de instabiele politieke situatie en de strenge wet en regelgeving geldt er voor dit land een negatief reisadvies. Toerisme naar het land wordt daarom ontraden. Wie dit advies niet opvolgt zal er alleen voor staan, dit houdt onder andere in dat de ambassades geen ondersteuning zullen bieden en verzekeringen eventuele schades niet vergoeden.

Reizen in en naar Mauritanië

U kunt vanaf Amsterdam rechtstreeks vliegen naar Mauritanië. De reis duurt ongeveer 5 uur en wordt 2 a 3 keer per week aangeboden. Theoretisch gezien is het ook mogelijk om met de auto te reizen, u zult dan bij Spanje de oversteek moeten maken naar het Afrikaans continent.

In het land zelf wordt u aangeraden goed op uw hoede te blijven, er geldt hierdoor zelfs een negatief reisadvies. Voor het transport binnen het land zelf doet u er verstandig aan uitsluitend te reizen met mensen die u kent of officieel in functie zijn.

Visum en reisdocumenten

Voor toegang tot Mauritanië is een visum vereist. U kunt deze vooraf aanvragen bij het consulaat in Rotterdam of de ambassade in Brussel. Let er op dat er, naast het legitimatiebewijs, gevraagd kan worden naar informatie over uw reisdoel en financiële situatie.

Betalen in Mauritanië

De officiële munt eenheid van Mauritanië is de Mauritaanse ouquiya (MRO). Hiernaast worden ook de Euro en de Dollar naast de Mauritanië Ouguiya graag geaccepteerd. Door te onderhandelen en in vreemde valuta te betalen kunt u vaak extra korting bedingen, neem daarom wel voldoende coupures van verschillende valuta mee.

Geldautomaten zin in Mauritanië vooral buiten de grote steden en toeristische centra bijna altijd afwezig. Doordat er bijna geen creditcards of pinpassen gebruikt kunnen worden zult u dus voornamelijk aangewezen zijn op contant geld. Zorg daarom dat u voldoende contant geld heeft maar bewaar dit wel op een veilige plaats.

Gezondheid en vaccinatie

Een gele koorts vaccinatie is bij binnenkomst van Mauritanië verplicht als u een week daarvoor in een gebied bent geweest waar gele koorts voor komt. Hiernaast wordt ook een vaccinatie tegen DTP en Hepatitis A aangeraden. Als u langer dan twee weken in het land wilt verblijven wordt ook een vaccinatie voor buiktyfus aangeraden.

Het kraanwater in Mauritanië is onhygiënisch, ongezond en bevat een zeer nare smaak. Toeristen wordt daarom met klem afgeraden gebruik te maken van het kraanwater als drinkwater. Zorg daarom, in verband met de extreme hitte, voor voldoende flesjes mineraalwater. U kunt deze in vrijwel elke winkel vinden.

Klimaat

Mauritanië bestaat voor een groot deel uit woestijn en het is er het hele jaar rond erg warm van 30 tot 40 graden. December, januari en februari zijn de maanden die wij u aanraden om Mauritanië te bezoeken. Zo vermijdt u de hete zomerperiode en de kans op zandstormen.

Taal

De officiële taal van Mauritanië is het Hassaniyya en hiernaast wordt er ook Wolof, Arabisch en een aantal Niger- en Kongotalen gesproken in Mauritanië. Er zijn maar weinig mensen die Engels spreken in Mauritanië, dus verder dan misschien het hotel komt u met het Engels niet.

Belangrijke adressen

Ambassade van Nederland in Mauritanië
37, Rue Jacques Bugnicourt
Dakar, Senegal
Tel: (+221) 33-829 21 21
Noodgevallen: (+221) 77-638 48 92
Fax:(+221) 33-821 70 84
E:mail: dak@minbuza.nl

Ambassade van Mauritanië in België
Avenue de la Colombie 6
1000 Brussel
Tel: + 32 2 672 47 47/672 18 02
Fax: + 32 2 672 20 51
E-mail: info@amb-mauritania.be



Feestdagen

14 januari: Id-ul-Maulid
27 mei: Lailat-ul-Meraj
28 t/m 30 juli: Id-al-Fitr
4 t/m 7 oktober: Offerfeest
25 oktober: Muharram
28 november: Onafhankelijkheidsdag

Bellen

De internationale landcode voor Mauritanie is +222 of 00222. U gebruikt deze als u vanuit Nederland naar Mauritanie wilt bellen. Als u vanuit het land zelf naar Nederland wilt bellen gebruikt u landcode +31 of 0031. In beide gevallen plaatst u de internationale landcode voor het nationale nummer en laat u de eerste nul hierbij weg.

Alarmnummers
In Mauritanië worden verschillende alarmnummers gebruikt. De politie en brandweer kennen een algemeen nummer die u, ongeacht uw locatie in het land, kunt gebruiken in noodgevallen. Voor de ambulance worden lokale nummers gebruikt.
Politie: 117
Brandweer: 118
Ambulance: regio afhankelijke telefoonnummers

Netstroom

De stroomsterkte in Mauritanie wijkt iets af van de sterkte die we in Nederland kennen. Dit zal echter geen problemen geven doordat dit valt binnen de marge waar fabrikanten rekening mee houden. Doordat de stekkeraansluiting tevens overeenkomt zullen elektrische apparaten zonder problemen kunnen werken in Mauritanië.

Tijdzone

Gedurende onze zomertijd is het in Mauritanië 2 uur vroeger en gedurende onze wintertijd is het in Mauritanië 1 uur vroeger.
Klik hier voor de tijdzonekaart

© 2007-2024 ReisChecker.nl