ReisChecker.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Kameroen

Geografie
Kameroen is gelegen op een afstand van circa 5500 kilometer van Nederland, centraal gelegen in het Afrikaans continent. Het land telt circa 20 miljoen inwoners op een totaaloppervlak van 475.000 km2. Het land heeft in het westen een kuststrook aan de Golf van Guyana.

Geschiedenis
Al in het jaar 1472 werd Kameroen ontdekt door Portugese ontdekkingsreizigers. Het land heeft sinds deze tijd deel uitgemaakt van Groot-Brittannië en Frankrijk. Het land is in verschillende samenstellingen vele malen enige vorm van zelfstandigheid toegekend tot het uiteindelijk vanaf 1960 volledig onafhankelijk geworden is. Ondanks deze formele toekenning heeft het land nog tientallen jaren steun en beïnvloeding vanuit Frankrijk gekend.

Toerisme
Kameroen is een erg veelzijdig land waar u als toerist veel verschillende trekpleisters kunt vinden. Zo kent het land niet alleen een prachtige kuststrook maar ook prachtige natuurgebieden en een bergachtig gebied. Dieper landinwaarts zijn veel dieren als nijlpaarden, zebra’s en andere Afrikaanse dieren nog in de natuurlijke leefomgeving terug te vinden tijdens een safaritocht.

Reizen in en naar Kameroen

U kunt vanuit Nederland meerdere malen per week vertrekken naar Kameroen. De vliegreis zelf duurt ongeveer 8 uur. De meeste vluchten maken echter een tussenstop, hierdoor zal de uiteindelijke reistijd toenemen.

Reizen in Kameroen zelf gebeurt grotendeels via de buslijnen. De bus zal u snel en relatief comfortabel naar alle uithoeken van het land brengen. Binnen de steden zelf kunt u gebruik maken van de taxi, deze is relatief voordelig in Kameroen.

Visum en reisdocumenten

Bij aankomst in Kameroen dient u te beschikken over een geldig paspoort en een visum. Deze dient u vooraf aan te vragen bij de ambassade van Kameroen in Den Haag. U hoeft hiervoor niet persoonlijk langs te gaan, het visum is ook online aan te vragen.

Betalen in Kameroen

In Kameroen wordt, net als in veel andere Afrikaanse landen, gebruik gemaakt van de CFA-frank (XAF). Voor een euro ontvangt u ongeveer 480 XAF. Er zijn in de grote steden voldoende geldautomaten te vinden waar u met uw pinpas contant geld kunt opnemen. Buiten de grote steden zult u vooral aangewezen zijn op contant geld.

Gezondheid en vaccinatie

Het is verplicht u in te laten enten tegen Gele Koorts. Hiernaast worden vaccinaties tegen Hepatitis A en DTP aangeraden. Over het algemeen zijn deze bij de meeste inwoners van Nederland al wel aanwezig. Bij twijfel kunt u informeren bij de GGD of uw huisarts of er voor uw specifiek geval aanvullende vaccinaties vereist zijn.

U kunt het kraanwater van Kameroen niet gebruiken als drinkwater. Er wordt in het land op verschillende plaatsen mineraalwater aangeboden, het is aan te raden om dit water als drinkwater te gebruiken. Mocht het niet anders kunnen is het ook mogelijk om het kraanwater gedurende 5 minuten te laten koken, hierdoor wordt het water relatief veilig.

Klimaat

In Kameroen heerst een tropisch klimaat. U kunt hierdoor het hele jaar door genieten van temperaturen tussen de 25 en 40 graden. In de middaguren, als de zon op het hoogtepunt staat, kan het er extreem heet worden. Toeristen wordt aangeraden niet te lang in de zon te blijven en te zorgen voor verkoeling en voldoende vocht.

Taal

Zowel het Frans als het Engels is een officiële taal in Kameroen. Naast de lokale dialecten wordt er daarom ook voldoende in deze talen gesproken. Als toerist kunt u hierdoor prima vooruit als u de Franse of Engelse taal enigszins beheerst.

Belangrijke adressen

Ambassade van Nederland in Kameroen
Avenue Pape Jean Paul II, derrière Tri Postal
COTONOU
Tel: (+229) 21300439
(+229) 21304152 / 53 / 54
Noodgevallen: (+229) 97977776
Fax: (+229) 21304150
E-mail: cot@minbuza.nl

Ambassade van Kameroen in Nederland
Amaliastraat 14
2514 JC Den Haag
Tel: 070-3469715
Fax: 070-3652979
E-mail: ambacam-la-haye@planet.nl



Feestdagen

1 januari: Onafhankelijkheidsdag
20 mei: Nationale Feestdag
15 augustus: Maria Tenhemelopneming
1 oktober: Oprichting Federale Republiek Kameroen

Bellen

Vanuit Nederland naar Kameroen belt u door gebruik te maken van de volgende internationale landcode +237 of 00237. Als u vanuit Kameroen naar Nederland wilt bellen maakt u gebruik van de landcode van Nederland, +31 of 0031. U plaatst de internationale landcode voor het nationale nummer en laat de eerste nul van het nationale nummer hierbij achterwege.

Alarmnummers
Er wordt in Kameroen gebruik gemaakt van het nummer 117 voor het bereiken van de nooddiensten. Vervolgens wordt u doorverbonden met de politie, ambulance of brandweer.

Netstroom

De stroomsterkte en voltage in Kameroen is vrijwel hetzelfde als we in Nederland kennen. Er is hierdoor geen omvormer nodig om uw elektrische apparaten te kunnen laten werken in Kameroen. Doordat er gebruik gemaakt wordt van een ander type stekker zult u een reisstekker moeten meenemen om uw apparaten te kunnen aansluiten.

© 2007-2024 ReisChecker.nl