ReisChecker.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Ivoorkust

Geografie
Ivoorkust, officieel Côte d'Ivoire, is op een afstand van 5000 kilometer van Nederland gelegen aan de Westkust van het Afrikaans continent. Het land telt 20,6 miljoen inwoners op een oppervlakte van 322.000 km2. Ivoorkust wordt gerekend tot de armste landen ter wereld en kent veel criminaliteit en corruptie.

Geschiedenis
Al vroeg in de 15e eeuw werd Ivoorkust ontdekt en gekoloniseerd door de Portugese handelsreizigers. Deze kolonisatie heeft stand gehouden tot 1906 toen het land overgedragen werd aan Frankrijk. Sinds 1960 is het land officieel onafhankelijk. Desondanks kent het land veel opstanden en onlusten die ervoor gezorgd hebben dat er een negatief reisadvies geldt voor bepaalde streken.

Toerisme
Door de negatieve berichtgeving en ontwikkelingen in het land wordt het reizen naar Ivoorkust vaak afgeraden. Wie desondanks afreist naar dit land zal echter wel tal van toeristische trekpleisters treffen. Het land kent namelijk niet alleen prachtig witte stranden aan de westkust maar staat ook bekend om de natuurgebieden. U vindt in dit land dan ook het grootste nationale park ter wereld.

Reizen in en naar Ivoorkust

U kunt vanaf Amsterdam Schiphol meerdere malen per week vertrekken naar Ivoorkust. De vlucht duurt, zonder tussenstops, ongeveer 7 uur. Afhankelijk van de weersomstandigheden en bij eventuele tussenlandingen of overstappen kan deze tijd natuurlijk toenemen.

Bij het reizen in het land zelf dient u alert te blijven, het reizen is namelijk niet zonder gevaar. Zorg er daarom voor dat u uitsluitend reist met betrouwbare vervoerders. U dient er tevens op bedacht te zijn dat bepaalde gebieden bekend staan om criminaliteit en geweld tegen toeristen. U doet er dan ook verstandig aan deze gebieden te vermijden.

Visum en reisdocumenten

Voor het betreden van het land dient u in het bezit te zijn van een geldig visum. Deze dient u vooraf aan te vragen via het internet of de ambassade van Ivoorkust in Den Haag. Zorg dat u dit tijdig doet, u dient het visum namelijk bij aankomst in bezit te hebben.

Betalen in Ivoorkust

Er wordt in Ivoorkust betaald met de CFA-Franc (XOF). U krijgt voor een euro ongeveer 480 XOF. Wees erop bedacht u maar op weinig plaatsen zult kunnen betalen met uw pinpas of creditcard. Zorg daarom voor voldoende contant geld als u op pad gaat maar neem ook weer niet teveel mee. In de grote steden zult u betaalautomaten vinden waar u met uw Nederlandse betaalpas geld kunt opnemen.

Gezondheid en vaccinatie

Voor een bezoek aan Ivoorkust is het aan te raden u te laten vaccineren tegen Gele Koorts, DTP en Hepatitis A. Een inenting tegen Gele Koorts is zelfs verplicht gesteld indien u in een land geweest bent waar Gele Koorts voor kan komen.

Het kraanwater in Ivoorkust is van zeer slechte kwaliteit. Naast de smaak is ook het aantal bacteriën verre van wat wij in Nederland kennen. U wordt daarom aangeraden gebruik te maken van mineraalwater, dit is in het land zelf op veel plaatsen verkrijgbaar.

Klimaat

Ivoorkust kent een tropisch klimaat waarbij de temperatuur het gehele jaar door schommelt tussen de 25 en 40 graden. Zorg daarom voor voldoende drinkwater als u op pad gaat om te voorkomen dat u uitgedroogd raakt en zoek beschutting als de zon op het hoogtepunt staat.

Taal

De officiële taal in Ivoorkust, het Frans, stamt nog uit de koloniale tijd. Naast de officiële taal wordt er in het land ook diverse dialecten gesproken zoals Baule, Agni, Man en Dan. In de toeristische gebieden zult u over het algemeen ook prima vooruit kunnen met de Engelse taal.

Belangrijke adressen

Ambassade van Nederland in Ivoorkust
89 Liberation Road,
Ako Adjei Interchange
Accra, Ghana
Tel: (+233) 30 2214350
Fax: (+233) 30 2773655
E-mail: acc@minbuza.nl

Ambassade van Ivoorkust in Nederland
Laan Van Meerdervoort 16
2517 AK Den Haag
Tel. 070-3117878
Fax 070-3924017
E-mail: ambacoti.paysbas@yahoo.com



Feestdagen

1 januari: Nieuwjaarsdag
14 januari: Id-ul-Maulid (Geboortedag Mohammed) (Islam)
April: Pasen (Christendom)
1 mei: Dag van de arbeid
29 t/m 31: Id-al-Fitr (Suikerfeest) (Islam)
30 juli: Flame Of Peace Holiday
7 augustus: Onafhankelijkheidsdag
15 augustus: Maria Tenhemelopneming (Christendom)
4 t/m 7 oktober: Offerfeest (Eid Al-Adha) (Islam)
25 oktober: Muharram (Islamitisch Nieuwjaar)
1 november: Allerheiligen (Christendom)
15 november: Peace Day
7 december: Houphouët-Boigny Day
25/26 december: Kerstmis

Bellen

Vanuit Nederland naar Ivoorkust belt u door gebruik te maken van de volgende internationale landcode +225 of 00225. Als u vanuit Ivoorkust naar Nederland wilt bellen maakt u gebruik van de landcode van Nederland, +31 of 0031. U plaatst de internationale landcode voor het nationale nummer en laat de eerste nul van het nationale nummer hierbij achterwege.

Alarmnummers
Er wordt in Ivoorkust gebruik gemaakt van verschillende alarmnummers voor de nooddiensten. Vanaf een vaste toestel zult u een van onderstaande nummers moeten gebruiken.

Politie: 111
Brandweer: 180
Ambulance: 185

Netstroom

De stroomsterkte en voltage in Ivoorkust is vrijwel hetzelfde dan we in Nederland kennen. Er is hierdoor geen omvormer nodig om uw elektrische apparaten te kunnen laten werken in Ivoorkust. Echter wordt wel gebruik gemaakt van een ander type stekker hierdoor zult u een reisstekker moeten meenemen om uw apparaten te kunnen aansluiten.

Tijdzone

Gedurende onze zomertijd is het in Ivoorkust 2 uur vroeger en gedurende onze wintertijd is het in Ivoorkust 1 uur vroeger.
Klik hier voor de tijdzonekaart

© 2007-2024 ReisChecker.nl