Reischecker.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Hongkong

Geografie
Hongkong, officieel Speciale Bestuurlijke Regio Hongkong van de Volksrepubliek China, is een semizelfstandige staat in China gelegen in het uiterst zuidoosten van het land op een afstand van circa 9300 kilometer van Nederland. Het land telt op een relatief klein oppervlak van 1100km2 maar liefst 7 miljoen inwoners en staat dan ook bekend om de drukte.

Geschiedenis
Er wordt al vanaf het jaar 1700 handel gedreven met Hongkong door landen over de hele wereld. Door moeizame contacten werd het land echter in 1842 gedwongen onderdeel van het Britse rijk tot het uiteindelijk pas in 1997 overgedragen is aan China. Hierbij is echter wel de voorwaarde gesteld dat het land enige zelfstandigheid kent ten opzichte van het communistische China.

Toerisme
Doordat Hongkong bestaat uit meerdere kleine eilandjes kent het land verschillende vormen van toerisme. Elke eiland heeft zo een specialisme waarmee u als toerist vermaakt wordt. Zo kunt u er natuurgebieden vinden, luxe welness resorts of gewoon aan een strandje genieten van de zon.

Reizen in en naar Hongkong

Er vertrekken wekelijks meerdere vluchten naar Hongkong. Het is vaak niet mogelijk rechtstreeks te vliegen, u zult dus een overstap of tussenlanding moeten maken. De totale vliegduur zal, afhankelijk van de tussenstops en weersomstandigheden, 12 tot 14 uur bedragen.

Het moderne Hongkong biedt tal van mogelijkheden voor wat vervoer betreft. Het meest populair is natuurlijk de trein, deze kan tijdens de spits echter overvol zitten. Probeer daarom buiten de spits te reizen of maak gebruik van de metro, tram of taxi. Voor toeristen is het ook wel leuk om met de ferry te reizen naar een van de vele eilandjes.

Visum en reisdocumenten

Als inwoner van de EU heeft u geen visum nodig om het land te mogen betreden. Let er wel op dat uw paspoort bij aankomst nog minimaal 3 maanden geldig is. Wilt u langer dan 3 maanden in het land verblijven of komt u om zakelijke doeleinden dan zult u wel een visum moeten aanvragen.

Betalen in Hongkong

De officiële munt van Hongkong is de Hongkong dollar. U krijgt voor een euro ongeveer 10 HKD. In het land kunt u op de meeste plaatsen ook betalen met uw pinpas of creditcard. U zult tevens voldoende geldautomaten vinden waar u met uw Nederlandse betaalpas contant geld kunt opnemen.
Klik hier om uw valuta om te rekenen

Gezondheid en vaccinatie

U heeft geen speciale vaccinaties of inentingen nodig als u Hongkong wenst te bezoeken. De hygiëne en gezondheidszorg in het land is van zeer hoge kwaliteit waardoor u dus geen verhoogd gezondheidsrisico loopt.

Ondanks de uitstekende hygiëne in het land wordt u als toerist afgeraden het kraanwater als drinkwater te gebruiken. Het water wordt door toeristen namelijk vaak beschreven als ‘anders’, waarmee bedoeld wordt dat het water een smaak lijkt te hebben. U kunt daarom beter gebruik maken van mineraalwater uit flesjes, deze zijn goed verkrijgbaar op verschillende plekken.

Klimaat

Hongkong kent een subtropisch klimaat waarbij de temperatuur in de winter schommelt tussen de 10 en 20 graden en in de zomer kan oplopen tot wel 35 graden. Het land kent tussen mei en november een zogenaamd tyfoonseizoen waarbij er sprake kan zijn van zeer heftige regenval.

Taal

De officiële taal in Hongkong is het Chinees, de meest gesproken taal ter wereld. Hiernaast wordt de Engelse taal vrijwel overal ook gesproken en verstaan. Als toerist kunt u dus prima vooruit als u deze taal enigszins verstaat en/of spreekt.

Belangrijke adressen

Ambassade van Nederland in Hongkong
24ste verdieping, Room 2402B
Great Eagle Centre
23 Harbour Road, Wanchai
Tel: (+852) 2599 9200
Noodgevallen: (+852) 9123 7078
Fax: (+852) 2868 5388
E-mail: information@netherlands-cg.org.hk

Ambassade van Hongkong in Nederland
Willem Lodewijklaan 10
2517 JT Den Haag
Tel: 0031(0)70-3065091
Fax:0031(0)70-3065085
E-mail: chinaconsular@gmail.com

Feestdagen

1 januari: Nieuwjaarsdag
8 januari: Verlichting van Boeddha (Boeddhisme)
31 januari: Chinees Nieuwjaar
4 april: Kinderdag
5 april: Qing Ming (Gravenfeest)
April: Pasen
1 mei: Dag van de arbeid
6 mei: Geboorte van Boeddha
2 juni: Drakenbootfestival
1 juli: Oprichtingsdag
8 september: Midherfstfeest (Chinees Maanfeest)
1 oktober: Nationale Dag
2 oktober: Chung Yeung feest
25/26 december: Kerstmis

Bellen

Wanneer u vanuit Nederland naar Hongkong wilt bellen kunt u dit doen door gebruik te maken van de volgende internationale landcode +852 of 00852. Als u vanuit Hongkong naar Nederland wilt bellen maakt u gebruik van de landcode van Nederland, +31 of 0031. In beide gevallen plaatst u de internationale landcode voor het nationale nummer en laat u de eerste nul van het nationale nummer hierbij achterwege.

Alarmnummers
Voor het bereiken van de nooddiensten in Hongkong dient u gebruik te maken van het nummer 999. Afhankelijk van de nood, wordt u doorverbonden met de politie, ambulance of brandweer.

Netstroom

De stroomsterkte en voltage in Hongkong is vrijwel hetzelfde als we in Nederland kennen. Er is hierdoor geen omvormer nodig om uw elektrische apparaten te kunnen laten werken in Hongkong. Doordat er gebruik gemaakt wordt van een ander type stekker zult u een reisstekker moeten meenemen om uw apparaten te kunnen aansluiten.

Tijdzone

Gedurende onze zomertijd is het in Hongkong 6 uur later en gedurende Tijdens onze wintertijd is het in Hongkong 7 uur later
Klik hier voor de tijdzonekaart

© 2007-2022 Reischecker.nl