Reischecker.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Filipijnen

Geografie
De Republiek der Filipijnen bestaat uit 7107 eilanden die samen met een oppervlakte van ongeveer 300.000 km2 wel meer dan 7 maal zo groot is als Nederland. Het land telt meer dan 103 miljoen inwoners waarvan het merendeel op de twee grootste eilanden, Luzon en Mindanao, wonen. Dicht tegen dit land aan vinden we de Filipijnentrog, een van de diepste plekken op aarde.

Geschiedenis
De Filipijnen zijn lange tijd bezet geweest door de Spanjaarden die het land halverwege de zestiende eeuw ontdekten. Naast Spanje heeft het land ook lange tijd onder invloed van de Portugezen gestaan. Vanaf de 19e eeuw begon het nationalisme op de Filipijnen op te komen. Na een korte, bloederige tijd van Amerikaanse bezetting wist het land na de tweede wereldoorlog uiteindelijk de onafhankelijkheid af te roepen en werd de Republiek der Filipijnen gesticht.

Toerisme
Een land dat meer dan 7000 eilanden kent is natuurlijk een ideale plek voor een heerlijk ontspannen vakantie aan het strand. U vindt in de Filipijnen veel prachtige witte stranden met exotische palmbomen, de zogenaamde Bounty eilanden waar het land bekend om staat. Naast al het toerisme op en om het strand en zeegebied is er in het land ook een grote diversiteit aan natuur te vinden. In de uitgestrekte natuurgebieden vindt u veel dieren die u in Europa soms zelfs in de dierentuin niet snel zult aantreffen.

Reizen in en naar Filipijnen

Het is niet mogelijk om vanuit Nederland rechtstreeks te vliegen naar de Filipijnen. U zult daarom rekening moeten houden met een tussenstop in Hongkong of Seoul. Afhankelijk van het overstappen en de weersomstandigheden duurt de reis circa 17 tot 18 uur.

Voor het vervoer in de Filipijnen kunt u gebruik maken van de vele bootverbindingen tussen de eilanden of een binnenlandse vlucht nemen. De kosten hiervoor zijn, vergeleken met de prijzen in Nederland, zeer laag. Voor een vliegreis betaalt u gemiddeld tussen de 20 en 50 euro. Op de eilanden zelf zitten de bussen vaak erg vol en lukt het daarom niet altijd om op de juiste bestemming te arriveren. Toeristen worden aangeraden gebruik te maken van de taxi.

Visum en reisdocumenten

Voor het betreden van de Filipijnen is een visum vereist. Als u korter dan 21 dagen in het land wilt verblijven, hoeft u deze niet vooraf aan te vragen. Bij aankomst op de luchthaven zult u deze namelijk ter plekke kosteloos verstrekt krijgen. Uiteraard is hiervoor wel van belang dat uw reisdocumentatie in orde is en uw paspoort nog minimaal zes maanden geldig is na aankomst in het land. Als het vermoeden bestaat dat u langer dan 21 dagen in het land zult verblijven kan een visum geweigerd worden.

Betalen in Filipijnen

In de Filipijnen wordt Filipijns gesproken maar in vrijwel alle toeristische gebieden en soms zelfs tot ver hierbuiten zal er ook een redelijk woordje Engels gesproken worden. Waar mogelijk kunt u een taxichauffeur als tolk gebruiken. Voor een kleine vergoeding reist de taxi de hele dag met u mee.
Klik hier om uw valuta om te rekenen

Gezondheid en vaccinatie

Het wordt aangeraden om een vaccinatie tegen Hepatitis A, Gele Koorts en DTP te nemen voordat u naar de Filipijnen reist. Over het algemeen wordt dit voor de meeste landen aangeraden, u heeft geen verhoogd gezondheidsrisico in de Filipijnen.

Toeristen worden aangeraden om geen kraanwater te drinken voordat dit gekookt is. Let hier ook op bij het poetsen van uw tanden of het eten van rauwkost of salades die met kraanwater gewassen zijn. In de toeristische gebieden is het gebruikelijk dat ijsblokjes niet van kraanwater gemaakt worden, desondanks is het aan te raden hiernaar te informeren om te voorkomen dat u buikziektes oploopt tijdens uw vakantie.

Klimaat

De Filipijnen kennen een warm tot heet tropisch klimaat. Vrijwel het gehele jaar door zal de temperatuur tot ver boven de 20 graden stijgen. Het land kent wel veel neerslag die het gehele jaar door, soms geheel onverwachts, kan ontstaan. Deze hevige buien duren doorgaans niet langer dan enkele minuten.

Taal

U kunt in de Filipijnen betalen met uw creditcard of pinpas. Er zijn veel geldautomaten te vinden waar u ook contant geld kunt opnemen. U krijgt voor een euro bijna 60 filipijnse pesos, de nationale valuta van het land.

Belangrijke adressen

Ambassades
Ambassade van de Filipijnen in Nederland
Laan Copes Van Cattenburch 125
2585 EZ Den Haag
Telefoon: (070) 360 48 20/364 85 66
Fax: (070) 356 00 30
Email: thehague@philembassy.nl

Nederlandse ambassade in de Filipijnen
26th Floor BDO Equitable Tower
8751 Paseo de Roxas, Makati City, Metro Manilla
Tel: (+63) 2-786 6666
Noodgevallen:(+63) 917-501 5660
Fax: (+63) 2 - 786 6600
E-mail: man@minbuza.nl

Feestdagen

1 januari: Nieuwjaarsdag
17 april: Witte donderdag
1 mei: Dag van de Arbeid
12 juni: Onafhankelijkheidsdag
13 juni: Brugdag
25 augustus: National Heroes Day
1 november: Allerheiligen
24 december: Dag voor Kerstmis
25 december: Eerste kerstdag
26 december: Tweede kerstdag
9 december: Brugdag
30 december: Rizal day
31 december: Oudejaarsdag

Bellen

Vanuit Nederland kunt u naar de Filipijnen bellen door middel van de landcode +63. U gebruikt dit nummer voor het nationale nummer en laat de eerste nul weg. Om vanuit de Filipijnen naar Nederland te bellen gebruikt u +31, de landcode van Nederland. Ook hier laat u de eerste nul weg.

Alarmnummers
Het nationale alarmnummer in de Filipijnen is 117. Via dit nummer zal de alarmcentrale u in verbinding brengen met politie, brandweer of ambulance in de regio waar u op dat moment bent.

Netstroom

In de Filipijnen wordt dezelfde stroomsterkte gebruikt als we in Nederland kennen. Uw 220 volt apparaten zullen hier dus gewoon werken. Voor het aansluiten dient u een reisstekker te gebruiken, deze kunt u vaak ook aan de receptie van uw hotel of appartementencomplex in bruikleen krijgen.

Tijdzone

Gedurende de zomertijd is het op de Filipijnen 6 uur later dan in Nederland en gedurende de wintertijd is het op de Filipijnen 7 uur later.
Klik hier voor de tijdzonekaart

© 2007-2019 Reischecker.nl