Reischecker.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Egypte

Geografie
Het land Egypte is gelegen in het noorden van Afrika tussen Libië en de Gazastrook. Met een inwonertal van meer dan 85 miljoen is Egypte het meest bevolkte land van Afrika. Alleen in de hoofdstad Cairo vinden we al bijna 8 miljoen inwoners. Het merendeel van de inwoners is echter gevestigd langs de rivier de Nijl waar van oudsher al de meest vruchtbare grond voor landbouw te vinden is. Door de opkomst van toerisme zien we inmiddels ook rond de toeristische attracties zoals de piramides en langs de kust ook drukbevolkte gebieden ontstaan.

Geschiedenis
Egypte is een land met veel cultuur en geschiedenis en staat bekend als een van de oudste beschavingen. We zien in het land dan ook veel bouwwerken uit de oudheid maar ook veel herinneringen aan de modernere geschiedenis. Doordat het land door de jaren heen door verschillende machten bezet geweest is kunnen we in Egypte niet alleen Arabische maar ook Griekse, Romeinse en Turkse invloeden vinden. Hierdoor is Egypte als veelzijdig land een must voor de liefhebbers van cultuur en geschiedenis.

Toerisme
Toeristen kunnen hun hart ophalen in Egypte. Het land biedt voor ieder wat wils of u nu van cultuur of een zonvakantie houdt, in Egypte kunt u alles vinden. Het meest populair zijn natuurlijk de piramides. Van deze 146 meter hoge bouwwerken is tot op de dag van vandaag niet bekend hoe ze ooit gebouwd zijn. Voor de liefhebbers van strand en zee is in het oosten de Rode Zee te vinden. U vindt hier niet alleen prachtige stranden maar kunt ook de meest tropische vissen in dit water aantreffen. Tot slot mag een bezoek aan de Sinaiiberg ook niet ontbreken als u in Egypte bent. Op deze 2286 meter hoge berg zou Mozes de tien geboden ontvangen hebben.

Reizen in en naar Egypte

Vanaf Amsterdam bent u met een vliegreis binnen 3,5 uur in Egypte. Er zijn meerdere aanbieders die deze vluchten aanbieden. Afhankelijk van de gekozen maatschappij en de luchthaven waar u landt zijn er vaak al vliegtickets beschikbaar vanaf 200 euro.

In Egypte zelf kunt u reizen met het openbaar vervoer (de bus, hiervoor is enige kennis van de taal wel vereist. U kunt er ook voor kiezen te reizen met de taxi. Taxi’s zijn niet duur in Egypte, spreek wel vooraf duidelijk een prijs af, de taxi’s hebben namelijk geen meter zoals we hier gewend zijn.

Visum en reisdocumenten

Voor het reizen naar Egypte heeft u, naast een geldig paspoort, ook een visum nodig. Deze kunt aanvragen bij de Egyptische ambassade in Den Haag. Het adres kunt u onderaan deze pagina vinden.

Betalen in Egypte

In Egypte wordt betaald met de Egyptische Pond. Voor een euro ontvangt u ongeveer 9,5 Egyptische pond. Uw creditcard kunt u gebruiken om geld te pinnen bij geldautomaten. Veel aanbieders waar u met uw creditcard kunt afrekenen zult u namelijk niet vinden. Zoals in elk land moet u ook in Egypte als toerist op uw hoede zijn voor fraude, diefstal of valsmunterij als het op uw creditcards en geld aankomt.
Klik hier om uw valuta om te rekenen

Gezondheid en vaccinatie

Een vaccinatie tegen gele koorts is verplicht als u terugkeert uit Egypte, zorg er dus voor dat u deze vooraf al gekregen heeft. Naast deze verplichte vaccinatie zijn ook vaccinaties tegen buiktyfus, DTP, hepatitis A en BMR aan te raden.

Het water in Egypte is niet geschikt als drinkwater, u doet er verstandig aan om flessen mineraalwater te drinken. Door het hoge bacteriegehalte in het water kunt u ook voor het poetsen van uw tanden beter gebruik maken van mineraalwater.

Klimaat

Egypte heeft een droog en erg warm klimaat, temperaturen tussen de 30 en 40 graden zijn eerder regel dan uitzondering. Als u niet tegen deze extreme warmte kunt is het aan te raden om dit land niet te bezoeken tussen mei en september. Zorg ervoor dat u genoeg vocht binnen krijgt, de kans op uitdroging is namelijk erg groot tijdens zulke hoge temperaturen.

Taal

De officiële taal in Egypte is Arabisch. Veel borden en namen staan dan ook aangegeven in het Arabisch geschrift. Als toerist kan het u veel moeite kosten om iemand te vinden die voor u kan vertalen, Engels wordt hier namelijk niet veel gesproken. U zult iemand moeten vinden die werkzaam is binnen de toeristensector om als tolk te fungeren als u hier behoefte aan heeft.

Belangrijke adressen

Ambassade van Egypte in Nederland
Badhuisweg 92
2587 CL Den Haag
Tel +31 (0)70 – 3542000

Nederlandse ambassade in Egypte
18, Hassan Sabri
Zamalek
11211 Cairo
Tel: +20-2-7395500
Fax: +20-2-7365249
E-mail: kai-ca@minbuza.nl
Voor spoedgevallen 24/7 bereikbaar via het nummer +20 012-2104786

Feestdagen

1 januari: Nieuwjaarsdag
7 januari: Koptisch Kerstfeest
maart / april: Pasen
maart / april: Sham an-Nessim
25 april: Sinai Bevrijdingsdag
1 mei: Dag van de Arbeid
18 juni: Dag van de Ontruiming van het Suezkanaal
23 juli: Feest van de Revolutie
6 oktober: Dag van de Strijdkrachten
24 oktober: Suezdag
23 december: Dag van de Overwinning

Bellen

Om in Egypte te kunnen bellen naar een Nederlands nummer dient u de landcode van Nederland (+31) voor het nummer plaatsen. De eerste nul van het netnummer kunt u dan weglaten.
Bellen naar Egypte kunt u doen met de landcode +20, ook hier kunt u de 0 weglaten.

Alarmnummers
Er zijn in Egypte verschillende alarmnummers. Afhankelijk van uw nood kunt u contact opnemen via onderstaande nummers.

Politie: 122
Ambulance: 123
Brandweer: 180
Toeristenpolitie: 126

Netstroom

In Egypte wordt gebruik gemaakt van 220v stroom, hetzelfde voltage als u in Nederland gewend bent. De stekkeraansluiting is tevens hetzelfde, u hoeft dus geen reislader mee te nemen.

Tijdzone

Egypte kent geen zomer- en wintertijd, daardoor is het in de winter een uur later dan in Nederland. In de zomer is er geen tijdsverschil.
Klik hier voor de tijdzonekaart

© 2007-2022 Reischecker.nl