Reischecker.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Duitsland

Geografie
Duitsland is met een oppervlakte van meer dan 355.000 km2 en meer dan 81 miljoen inwoners een van de grootste landen in Europa. Het land ligt relatief centraal in Europa waardoor u via Duitsland veel landen kunt bereiken. Voor een leuke vakantie is dat niet echt nodig, in Duitsland zelf kunt u namelijk bijna alles vinden dat nodig is om een goede vakantie te hebben.

Geschiedenis
Duitsland is een grootmacht met een rijke geschiedenis. Hierdoor vindt u niet alleen de Duitse maar ook veel andere kenmerken terug in het land. Door de twee wereld oorlogen kunt u in veel Duitse steden een unieke combinatie van nieuwe, moderne architectuur met prachtige antieke bouwwerken zien. Wie door Duitsland reist, zal een ware reis door de geschiedenis om zich heen zien onttrekken.

Toerisme
Door de enorme oppervlakte van het land is er in Duitsland voor elke soort toerist wel iets te vinden. U kunt er genieten van prachtige natuurgebieden terwijl er in de drukke steden een actief nachtleven te vinden is. Het is zelfs mogelijk om een ware skivakantie te hebben in Duitsland. Hierdoor is Duitsland voor elke toerist, elke soort vakantie en elke leeftijdsgroep een populaire keuze. U kunt vanaf Duitsland, afhankelijk van uw verblijfsplaats, in veel gevallen ook gemakkelijk uitstapjes maken naar andere landen.

Reizen in en naar Duitsland

Er zijn verschillende mogelijkheden om naar Duitsland te reizen. Afhankelijk van uw budget, gewenste reistijd en bestemming kunt u ervoor kiezen om met de trein, boot, auto of vliegtuig te reizen. U kunt vliegen vanaf Amsterdam maar ook veel kleine luchthavens in ons land bieden reizen naar Duitsland. Als u met de auto besluit te reizen dient u er rekening mee te houden dat er mogelijk een vignet vereist is om bepaalde steden of snelwegen te mogen betreden. Reizen per trein is ook een optie, vaak bent u dan vele malen sneller dan met de auto.

In Duitsland heeft u uitstekende mogelijkheden voor transport. Allereerst natuurlijk over de weg in uw eigen auto over de bekende Autobahn. Binnen de steden zelf is er vaak ook een goed netwerk van openbaar vervoer met bussen, trams en metro’s. Voor langere afstanden kunt u eventueel ook kiezen voor een binnenlandse vlucht of de trein nemen.

Visum en reisdocumenten

Voor Duitsland is er geen visum of speciaal reisdocument vereist. U hoeft enkel in het bezit te zijn van een geldig legitimatiebewijs. Let op, een rijbewijs is geen geldig legitimatiebewijs in Duitsland, zorg dus voor een paspoort of ID-kaart.

Betalen in Duitsland

In Duitsland kunt u gewoon met de Euro betalen zoals u gewend bent in Nederland. Er zijn veel banken waar u ook een geldautomaat zult vinden die geschikt zijn voor uw bankpas. U kunt natuurlijk ook gewoon pinnen in winkels en restaurants of betalen met een creditcard.

Gezondheid en vaccinatie

vaccinaties aangeraden. U kunt dus veilig naar Duitsland reizen zonder gezondheidsrisico’s.

Het water in Duitsland is van prima kwaliteit en daarom ook voor toeristen geschikt als drinkwater. In veel streken is het echter gebruikelijk om water uit flessen te drinken. In deze regio’s wordt (bron)water vaak aangeboden tegen erg lage prijzen waardoor het praktischer is om water te kopen dan zelf mee te nemen in een flesje.

Klimaat

Duitsland heeft een gematigd zeeklimaat dat goed te vergelijken is met het klimaat in Nederland. Over het algemeen ligt de gemiddelde temperatuur in Duitsland echter net iets hoger. Door de vele heuvelachtige gebieden in het land is er echter veel variatie en kan het soms binnen een straal van 100 kilometer al veel veranderen.

Taal

Alhoewel de officiële taal in Duitsland natuurlijk het Duits is wordt er in veel grensstreken en toeristische gebieden toch een aardig woordje Nederlands gesproken. U zult zich daarom in de meeste gevallen geen zorgen hoeven te maken. In toeristische gebieden kunt u vaak ook Engels spreken.

Belangrijke adressen

Ambassades
Ambassade van Duitsland in Nederland
Groot Hertoginnelaan 18-20
2517 EG ’S-Gravenhage
Telefoon(070) 342 06 00
Fax(070) 365 19 57
E-mail: info@den-haag.diplo.de

Nederlandse ambassade in Duitsland
Klosterstraße 50
10179 Berlijn
Telefoon: +49 30 20956-0
Fax: +49 30 20956-441
E-mail: bln@minbuza.nl

Feestdagen

1 januari: Nieuwjaar
6 januari: Driekoningen
maart: Rosenmontag (in alle carnavalssteden, met name in het Rijnland)
1 mei: Dag van de arbeid
19 juni: Sacramentsdag
15 augustus: Maria-Hemelvaart
3 oktober: Dag van de Duitse Eenheid
31 oktober: Hervormingsdag
1 november: Allerheiligen
19 november: Boete- en Biddag

Bellen

Duitsland maakt gebruik van landcode +49. Dat wil zeggen dat, om vanuit Nederland naar Duitsland te bellen, u dit nummer moet plaatsen voor het nationale nummer. De eerste 0 van het nummer kunt u dan weglaten. Om vanuit Duitsland naar Nederland te bellen gebruikt u de landcode +31 van Nederland, ook hier laat u dan de eerste 0 weg.

Alarmnummers
Net als in de rest van Europa is het algemene noodnummer in Duitsland 112. Via dit nummer komt u in contact met de meldkamer die u zal doorverbinden met politie, brandweer of ambulance in de regio.

Netstroom

U hoeft geen omvormer of reisstekker mee te nemen als u op vakantie gaat naar Duitsland. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van dezelfde stroomsterkte en stekkeraansluiting als we in Nederland kennen. Uw apparaten zullen dus gewoon werken zonder dat u hier iets extra’s voor hoeft te doen.

© 2007-2024 Reischecker.nl