Reischecker.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Dominicaanse Republiek

Geografie
De Dominicaanse Republiek is gevestigd op een eiland in het Caribische gebied tussen de Atlantische Oceaan en de Caribische Zee. Het land is circa 48.000 km2 en heeft circa 10 miljoen inwoners. Dit land staat bekend als een van de eerste landen die bezocht werd door de Spaanse ontdekkingsreizigers. Helaas wordt het land wel vaak getroffen door natuurrampen. Desondanks blijft het een veilig en zeer prettige reisbestemming voor uw vakantie.

Geschiedenis
De Dominicaanse Republiek is een van de eerste landen van het Amerikaanse continent dat door Spanje bezet werd. In de hierop volgende jaren is er veel oorlog en opstand geweest en is de Dominicaanse Republiek onder heerschappij van Spanje, Amerika, en Haïti geweest. Vanaf eind jaren 60 van de vorige eeuw is er, na Amerikaanse interventie, een redelijk stabiele en veilige situatie ontstaan en heeft de Dominicaanse Republiek een democratisch bestuur gekregen.

Toerisme
Het overgrote deel van de toeristen die jaarlijks afreizen naar de Dominicaanse Republiek komen voor de zon en de stranden. We vinden in dit land prachtige witte stranden, een helder blauwe zee en dankzij de ligging van het eiland altijd een frisse zeebries. Toch is er veel meer te ontdekken in het land. Dieper landinwaarts vinden we namelijk veel sporen van de oude nederzettingen die door de inheemse bevolking gebruikt werden maar ook veel sporen van de eerste Spanjaarden die het land gekoloniseerd hebben. Hierdoor is het land ook erg aantrekkelijk voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis.

Reizen in en naar Dominicaanse Republiek

Er vertrekken vrijwel dagelijks vluchten vanuit Amsterdam naar de Dominicaanse Republiek. U dient wel rekening te houden met een of meerdere keren overstappen. Afhankelijk van de maatschappij en het overstappen duurt de reis circa 8,5 tot 9,5 uur.

Voor het reizen in de Dominicaanse Republiek wordt het afgeraden om gebruik te maken van een huurauto. Deze zijn vaak namelijk onbetrouwbaar door slecht onderhoud. U doet er daarom verstandig aan om voor het reizen gebruik te maken van een taxi of openbaar vervoer zoals de bus.

Visum en reisdocumenten

U hoeft vooraf geen visum aan te vragen voor een verblijf. Bij aankomst kunt u deze aanvragen en contant afrekenen bij de douane. De kosten hiervoor bedragen, omgerekend, circa 7,50 euro. Zorg er wel voor dat uw paspoort nog minimaal zes maanden geldig is en minimaal een blanco pagina beschikbaar heeft.

Betalen in Dominicaanse Republiek

U betaalt in de Dominicaanse republiek in de Dominicaanse Peso. Voor een euro krijgt u net iets minder dan 60 peso. In toeristische gebieden kunt u vaak echter ook gewoon met uw creditcard betalen of geld pinnen bij een geldautomaat.
Klik hier om uw valuta om te rekenen

Gezondheid en vaccinatie

Voor het reizen naar of van de Dominicaanse Republiek zijn er geen verplichte vaccinaties. Zoals bij veel tropische bestemmingen wordt ook voor de Dominicaanse Republiek een vaccinatie voor DTP en hepatitis A wel aangeraden, ongeacht uw bestemming of reisduur in het land.

Het kraanwater in het land is voor toeristen niet geschikt als drinkwater. Let hier ook op bij ijsklontjes in uw drank, crushed ice in uw cocktail of rauwkost dat gewassen is met kraanwater.

Klimaat

In de zonnige Dominicaanse Republiek zult u het hele jaar door kunnen genieten van tropische temperaturen die schommelen tussen de 20 en 30 graden Celsius. Gelukkig zorgt de zeewind voor voldoende verkoeling en is het hierdoor prima vol te houden, ook tijdens het hoogtepunt van de dag als de zon volop schijnt. Let er wel op dat het weer vrij spontaan kan omslaan waardoor u een korte maar zeer heftige regenbui kan verwachten.

Taal

In de Dominicaanse Republiek is de officiële taal het Spaans, een erfenis van de Spaanse overheersing. Tegenwoordig wordt in de toeristische gebieden echter ook een redelijk woordje Engels en Duits gesproken.

Belangrijke adressen

Ambassade van de Dominicaanse Republiek in Nederland
Raamweg 21-22
2596 HL Den Haag
Tel: (070) 331 75 53
Fax: (070) 404 98 90

Ambassade van Nederland in de Dominicaanse Republiek
c/Max Henriquez Ureña #50
Ensanche Piantini
Santo Domingo
Tel: +1 809 262 0320
Noodgevallen: 809 224 5142
Fax: +1 809 5654685
E-mail:std@minbuza.nl

Feestdagen

1 Januari: Nieuwjaarsdag
6 Januari: Driekoningen
21 Januari: Dag van Onze Lieve Vrouwe La Altagracia
26 Januari: Verjaardag van Juan Pablo Duarte
27 Februari: Verjaardag van de Nationale Onafhankelijkheid
Variabel Goede Week of Heilige week met daarop Paaszondag
1 Mei: Dag van de Arbeid.
Variabel Sacramentsdag (Corpus Christi), 60 dagen na Paaszondag
16 Augustus: Verjaardag van de Restauratie van het land
24 September: Dag van Onze Lieve Vrouwe Las Mercedes
6 November: Dag van de Constitutie.
25 December: Kerstfeest
31 December: Oudejaarsavond

Bellen

U kunt vanuit de Dominicaanse Republiek bellen naar Nederland door de landcode +31 te gebruiken, u plaatst dit voor het nationale nummer en laat dan de eerste 0 weg. Voor bellen vanuit Nederland naar een nummer in de Dominicaanse Republiek +1809. Ook hier laat u de eerste 0 weg.

Alarmnummers
In de Dominicaanse Republiek wordt gebruik gemaakt van het alarmnummer 911. U kunt via dit nummer in contact komen met de politie, brandweer of ambulance in de regio waar u zich bevindt.

Netstroom

In de Dominicaanse Republiek wordt een voltage van 110 volt gebruikt, hierdoor zullen grotere apparaten waarschijnlijk niet werken. Kleinere apparaten als opladers en scheerapparaten zijn vaak wel te gebruiken, door de afwijkende stekkers zult u echter wel een reisstekker nodig hebben.

Tijdzone

Tijdens onze zomertijd is het in de Dominicaanse Republiek 6 uur vroeger dan in Nederland en tijdens onze wintertijd is het in de Dominicaanse Republiek 5 uur vroeger.
Klik hier voor de tijdzonekaart

© 2007-2021 Reischecker.nl