Reischecker.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Costa Rica

Geografie
In Centraal Amerika vinden we het landje Costa Rica, een land dat niet alleen bekend staat om de natuur maar ook om de bevolking die erg opgewekt en vriendelijk is. Door de ligging midden in het Caribisch gebied is Costa Rica een land bij uitstek om te genieten van prachtige stranden, een heerlijke zon en natuurlijk een verkoelende duik.

Geschiedenis
Costa Rica is een land dat van oudsher bewoond werd door Indianen. Vanaf de 16e eeuw werd ook dit land ontdekt en bezet door Spanje. Halverwege de 19e eeuw werd het land opgenomen in het Mexicaans rijk om uiteindelijk aan het einde van de 19e eeuw als zelfstandig land gesticht te worden. Ondanks deze geschiedenis staat Costa Rica bekend als het Zwitserland van Midden-Amerika genoemd vanwege de welvaart van het land.

Toerisme
Zoals veel Caribische landen heeft Costa Rica een grote toeristische sector. Het land is erg populair vanwege de parelwitte stranden en de prachtige natuurgebieden die we in dit land kunnen vinden. In het regenwoud vinden we een breed scala aan tropische dieren in hun natuurlijke omgeving, een must voor de liefhebbers van natuur.

Reizen in en naar Costa Rica

Vanuit Amsterdam vliegt u in circa 11 uur naar Costa Rica. Er zijn vanuit Nederland geen rechtstreekse vluchten, u zult dus rekening moeten houden met een tussenstop of overstap. Let erop dat u bij het betreden van landen tijdens een tussenstop mogelijk te maken krijgt met aanvullende eisen voor vaccinaties of visa.

Om u binnen Costa Rica te verplaatsen kunt u het best gebruik maken van een huurauto. Er zijn veel aanbieders waar u relatief voordelig een auto kunt huren als u een geldig rijbewijs heeft en een borg of creditcard kunt verstrekken. De afstanden binnen het land zijn vaak kort en u zult dankzij uw eigen vervoer uw eigen planning kunnen maken.

Visum en reisdocumenten

U hoeft vooraf geen visum aan te vragen om toegelaten te worden tot Costa Rica. Bij aankomst in het land zult u van de douane een visum krijgen voor 30 dagen. Voor langer verblijf is wel een visum vereist. U dient er rekening mee te houden dat uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn en minimaal een blanco pagina moet hebben voor uw visum.

Betalen in Costa Rica

In Costa Rica wordt betaald met de colon. U krijgt ongeveer 750 kolon voor een euro. Op de meeste plekken kunt u echter ook gewoon pinnen of met uw creditcard betalen.
Klik hier om uw valuta om te rekenen

Gezondheid en vaccinatie

Costa Rica kent geen gezondheidswaarschuwingen of verhoogde risico’s. Er zijn daarom geen verplichte vaccinaties. Als u tijdens het reizen een tussenstop maakt in een ander land kan het zijn dat er andere eisen gesteld worden. Laat u hierover dus goed informeren door de reisorganisatie.

Het kraanwater in Costa Rica is van goede kwaliteit en voor toeristen gewoon bruikbaar als drinkwater. Er wordt op straat veel gekoeld water aangeboden voor erg weinig geld, u hoeft over het algemeen daarom niet veel water mee te nemen als u op pad gaat.

Klimaat

Costa Rica is een tropisch land waar u gedurende het gehele jaar temperaturen tussen de 20 en 30 graden zult aantreffen. In de maanden september en oktober kan het tijdens heftige regenbuien extreem veel regenen.

Taal

De officiële taal in Costa Rica is het Spaans maar u zult op toeristische plekken en bij officiële instanties over het algemeen ook Engels kunnen spreken.

Belangrijke adressen

Ambassade van Costa Rica in Nederland
Laan Copes van Cattenburch 46
2585 GB Den Haag
Tel: (0031) 703540780
Fax: (0031) 703584754
Email: embajada@embacr.nl

Nederlandse ambassade in Costa Rica
Oficentro La Sabana
Gebouw 3, 3e verdieping
Achter de Contraloria
La Sabana, San José
Tel: +506 2296 1490

Feestdagen

1 januari: Nieuwjaarsdag
19 maart: Dag van San José
11 april: Dag van Juan Santamaria
1 mei: Dag van de arbeid
2 augustus: Dag van de maagd van Los Angeles
15 augustus: Maria ten Hemelopneming
15 september: Onafhankelijkheidsdag
12 oktober: Columbusdag
8 december: Maria onbevlekte ontvangenis
25 december: Kerstmis

Bellen

U kunt vanuit Costa Rica naar Nederland bellen door voor het nummer de landcode van Nederland, +31 (of 0031) te toetsen. Om vanuit Nederland naar Costa Rica te bellen gebruikt u de landcode van Costa Rica (00506). Over het algemeen zijn er goede telefoonverbindingen in Costa Rica.

Alle hulpdiensten in Costa Rica zijn te bereiken via het Amerikaanse noodnummer 911. De alarmcentrale zal u in verbinding brengen met de politie, brandweer of een ambulance in uw regio.

Netstroom

In Costa Rica wordt het Amerikaans systeem gebruikt. Dat wil zeggen dat de stroomsterkte 110 volt is en de stekkeraansluiting ook anders is. Sommige, kleine, apparaten kunnen werken op 110 volt, u moet dan wel een reisstekker gebruiken.

Tijdzone

Tijdens onze zomertijd is het in Costa Rica 8 uur vroeger dan in Nederland en tijdens onze wintertijd is het in Costa Rica 7 uur vroeger dan in Nederland.
Klik hier voor de tijdzonekaart

© 2007-2021 Reischecker.nl