Reischecker.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Colombia

Geografie
Colombia is gelegen in het westen van Zuid-Amerika op een afstand van circa 9000 kilometer van Nederland. Het land heeft een oppervlakte van circa 1,1 miljoen km2 en telt ruim 45 miljoen inwoners. Net als de meeste Zuid-Amerikaanse landen heeft het land in het noorden een kuststrook langs de Grote Oceaan.

Geschiedenis
Na lange tijd een Spaanse kolonie te zijn geweest in verband met de strategische ligging is Colombia vanaf 1819 volledig onafhankelijk. Het land heeft hierna veel burgeroorlogen en andere binnenlandse onlusten gekend. Ondanks de redelijke stabiliteit wordt er daarom vaak een negatief reisadvies afgegeven aan toeristen.

Toerisme
Door de criminaliteit in het land wordt er door overheden vaak een negatief reisadvies afgegeven. Hierdoor kent het land relatief weinig toerisme. De toeristen die het land wel bezoeken zullen zich kunnen vermaken in de prachtige berggebieden of het tropisch regenwoud dat er in de binnenlanden te vinden is.

Reizen in en naar Colombia

Het is niet mogelijk om een directe vlucht te boeken naar Colombia. Er zal een tussenstop gemaakt moeten worden onderweg om de brandstof aan te vullen. Dit beïnvloedt ook de reistijd die maar liefst 17 uur bedraagt.

Eenmaal in het zonnige Colombia kunt u in het land rondreizen met de bus eventueel vergezeld door een bekwame gids. Zo kunt u alle mooie gebieden in Colombia langsgaan van haar priaries, oerwouden, bergen, stranden tot haar woestijnen.

Visum en reisdocumenten

Voor het reizen naar Colombia is geen visum nodig. Wel is het belangrijk dat uw paspoort een geldigheidsduur heeft van minimaal zes maanden. Bij aankomst op de luchthaven zult u van de douane een stempel ontvangen die dezelfde functie heeft als een visum.

Betalen in Colombia

In Colombia wordt er betaald met de peso. Één euro is op de wisselkoers gelijk aan 2539 peso. Ook is het prijsniveau voordeliger. Zo heeft u al aan 3 euro meer dan genoeg om een hele maaltijd te nuttigen. Betalingen met pinpas of creditcard worden niet overal geaccepteerd, zorg daarom voor voldoende contant geld. In de grote steden zult u geldautomaten vinden waar u met uw betaalpas contant geld kunt opnemen.
Klik hier om uw valuta om te rekenen

Gezondheid en vaccinatie

Als u van of naar Colombia wilt reizen zijn er geen vaccinaties verplicht gesteld. Wel zijn vaccinaties tegen gele koorts, DTP en hepatitis A aanbevolen. Als inwoner van Nederland zult u deze vaccinaties doorgaans echter al hebben. Controleer bij twijfel altijd uw vaccinatie passpoort.

Het kraanwater in Colombia is niet geschikt om als drinkwater gebruikt te worden door toeristen. U wordt daarom aangeraden om gebruik te maken van flesjes mineraalwater of het water minimaal 5 minuten te koken alvorens gebruik. Houd hier ook rekening mee bij het wassen van eten en het gebruik van ijsklontjes.

Klimaat

De beste tijden om het zonnige Colombia te bezoeken zijn december t/m februari. Ook is de periode juli en augustus een heerlijk moment om het land een bezoekje te brengen. Dit zijn de droge tijden aangezien Colombia veel regen in een seizoen kan hebben zijn de eerder vermelde data de beste tijden om naar het land te reizen.

Taal

In Colombia is het Spaans de officiële taal. De bevolking spreekt gebrekkig Engels, waardoor een cursus Spaans vooraf wonderen kan verrichten. Ook kan een Spaans woordenboek uitkomst bieden bij een gesprek met de inheemse bevolking.

Belangrijke adressen

Ambassade van Colombia in Nederland
Groot Hertoginnelaan 14
2517 EG 'S-Gravenhage
Tel: (070) 361 45 45/361 46 50
Fax: (070) 361 46 36
E-mail: elahaya@cancilleria.gov.co

Nederlandse ambassade in Colombia
Carrera 13 No. 93-40
Piso 5
Bogota
Tel: (+57) (1) 638 4200
Fax: (+57) (1) 623 3020
E-mail: bog@minbuza.nl

Feestdagen

1 januari: Nieuwjaarsdag
11 januari : Driekoningen
22 maart: Heilige Jozef
1 mei: Dag van de Arbeid
7 juni: Corpus Christi
14 juni: Hoogfeest van het Heilig Hart van Jezus
5 juli: Petrus en Paulus
20 juli: Onafhankelijksdag
7 augustus: Slag bij Boyacá
15 augustus: Maria tenhemelopneming
18 oktober: Columbus dag
1 november: Allerheiligen
15 november: Onafhankelijksdag van Cartagená
8 december: Onbevlekte ontvangenis
25 december: Kerstmis

Bellen

De internationale landcode voor Colombia is +57 of 0057. U gebruikt deze om vanuit Nederland naar Colombia te kunnen bellen. Als u vanuit Colombia naar Nederland wilt bellen maakt u gebruik van landcode +31 of 0031. In beide gevallen plaatst u de internationale landcode voor het nationale nummer en laat u hierbij de eerste nul van het nationale nummer weg.

Alarmnummers
Naast het algemene alarmnummer 112 kent Colombia voor de verschillende hulpdiensten ook directe nummers. In onderstaan overzicht vindt u het nummer waarop u politie, brandweer en ambulance kunt bereiken bij noodgevallen.

Politie: 156
Brandweer: 119
Ambulance: 132
Algemeen: 112

Netstroom

In Colombia wordt gebruik gemaakt van de Amerikaanse stroomsterkte en stekkeraansluiting. U zult dus zowel een omvormer als een reisstekker nodig hebben om uw elektrische apparaten te kunnen laten werken in Colombia. Kleine apparaten als een oplader of scheerapparaat zullen echter ook zonder een omvormer kunnen werken.

Tijdzone

Gedurende onze zomertijd is het in Colombia 7 uur vroeger en gedurende onze wintertijd is het in Colombia 6 uur vroeger.
Klik hier voor de tijdzonekaart

© 2007-2022 Reischecker.nl