Reischecker.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

China

Geografie
China is een van de grootste landen ter wereld en kent een oppervlakte van meer dan 9,5 miljoen km2. Naast de oppervlakte is ook het aantal inwoners imposant, het land kent namelijk maar liefst 1,3 miljard inwoners. Het land is noordelijk gelegen in het Aziatisch continent.

Geschiedenis
De geschiedenis van China wordt grotendeels beheerst door dreigingen en oorlogen. Het land heeft niet alleen buitenlandse dreigingen maar ook binnenlandse onlusten gekend. Vanaf het einde van de 20e eeuw kent het land echter een redelijk stabiel bestaan waarbij er ook meer diplomatieke banden onderhouden worden.

Toerisme
In een land met de omvang van China is natuurlijk voor elke toerist wel iets naar wens te vinden. Naast de bekende toeristische trekpleisters als de Chinese muur wordt het land vaak bezocht door studenten die door het hele land reizen om zoveel mogelijk van deze mysterieuze cultuur te kunnen meemaken.

Reizen in en naar China

Aangezien de afstand van Nederland naar China ruim 8000 km bedraagt, is de enige manier om naar het land te reizen, een vliegreis. Er vertrekken dagelijks meerdere vluchten die u over het algemeen met één of meerdere tussenstops snel en comfortabel naar China brengen.

Eenmaal in China zijn er tal van mogelijkheden om binnenlands rond te reizen. U kunt kiezen uit een mix van treinreizen, privé vervoer met chauffeur, binnenlandse vluchten, veerboten en wanneer mogelijk de openbare bus.

Visum en reisdocumenten

Voor een visum geldt dat uw paspoort een lange geldigheidsduur en minstens drie visumpagina’s dient te bevatten. Verder stuurt u documenten op van uw verblijfplaats, reisplan, pasfoto’s en uw financiële daadkracht. U kunt een visum aanvragen via de ambassade van China in Nederland.

Betalen in China

In China wordt de yuan als betaalmiddel gebruikt. Voor één euro heeft u acht yuan. Betalingen met de creditcard of pinpas worden over het algemeen op de meeste plaatsen wel geaccepteerd. U vindt in het land hiernaast ook tevens genoeg betaalautomaten waar u met uw betaalpas contant geld kunt opnemen.
Klik hier om uw valuta om te rekenen

Gezondheid en vaccinatie

Voor het reizen van en naar China zijn geen vaccinaties verplicht gesteld. Een vaccinatie tegen DTP, Gele Koorts en Hepatitis is echter wel aan te raden.

Het kraanwater in China is van slechte kwaliteit en hierdoor niet geschikt als drinkwater voor toeristen. U wordt daarom aangeraden gebruik te maken van water uit flesjes of het water minimaal 5 minuten te laten koken alvorens het voor consumptie te gebruiken.

Klimaat

China is, vergeleken met Nederland, ruim 200 keer groter. Door het enorme gebied in China verschillen de klimaatzones. In het noorden en in het midden van het land heeft het land warme zomers en lange koude winters. In het zuidelijk deel van China heerst een tropisch klimaat, waardoor de temperatuur zelden onder de tien graden te vinden is.

Taal

In China wordt als officiële taal Chinees gesproken. Aangezien de bewoners in China de Engelse taal slecht beheersen is het beste voor u om een paar belangrijke Chinese woorden te leren om u toch redelijk verstaanbaar te maken. Gelukkig spreken de meeste reisgidsen wel redelijk Engels om zo toch communicatie mogelijk te maken.

Belangrijke adressen

Ambassade van China in Nederland
Willem Lodewijklaan 10
2517 JT 'S-Gravenhage
Tel: (070) 306 50 91
Fax: (070) 355 16 51
E-mail: chinaemb_nl@mfa.gov.cn

Nederlandse ambassade in China
Liangmahe South Road #4
Chaoyang, Peking
People's Republic of China
Tel: +86 10 8532 0200
Fax: +86 10 8532 0300

Feestdagen

8 januari: Verlichting van Boeddha
31 januari: Chinees nieuwjaar
6 februari: Ieders Verjaardag, Yan Yat
8 februari: Verjaardag van de Jade Keizer
14 februari: Lantaarnfestival (Deng Jie)
19 maart: Verjaardag Kwan Yin
5 april: Qing Ming (Gravenfeest)
1 mei: Dag van de arbe
4 mei: Nationale jongerendag
6 mei: Geboorte van Boeddha
2 juni: Drakenbootfestival
2 augustus: Chinese Valentijnsdag (Zeven Zusters Dag)
10 augustus: Chung Yuan (Hellefeest)
8 september: Midherfstfeest (Chinees Maanfeest)
20 september: Geboortedag van Confucius
1 oktober: Stichting van de Volksrepubliek China
7 januari: Verjaardag van O-me-t'o-fo

Bellen

Als u vanuit Nederland naar China wilt bellen kunt u gebruik maken van de landcode +86 of 0086. Om vanuit China naar Nederland te bellen gebruikt u landcode +31 of 0031. In beide gevallen plaatst u de internationale landcode voor het nationale nummer en laat u de eerste nul van het nationale nummer weg.

Alarmnummers
Er zijn in China twee verschillende alarmnummers die gebruikt worden voor medische en niet-medische noodgevallen. Bij medische noodgevallen belt u het nummer 120, bij niet-medische noodgevallen belt u met de politie op het nummer 110.

Netstroom

De meeste gebieden in China maken gebruik van dezelfde stekkeraansluiting en stroomsterkte als we in Nederland kennen. U zult dan ook geen reisstekker of omvormer nodig hebben. In afgelegen gebieden kan van deze standaard afgeweken worden afgeweken. U wordt daarom aangeraden om wel een reisstekker mee te nemen.

© 2007-2024 Reischecker.nl