Reischecker.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Canada

Geografie
Canada heeft een zeer gevarieerde topografie en is het tweede grootste land ter wereld, na Rusland. De hoofdstad is Ottawe en het land heeft maar liefst zes verschillende tijdzones. Canada grenst in het westen aan de Grote Oceaan en Alaska. In elke regio is er een heel ander landschap en klimaat te vinden. Bergen, meren en rivieren zijn in bijna elk deel van Canada te vinden. Canada heeft maar liefst 2 miljoen meren, het grootste meer is de Northwest Territories Great Bear Lake. Het land heeft kusten aan de Atlantische Oceaan, Stille Oceaan en de Noordelijke IJszee. Er wordt geschat dat één zevende deel van zoet water in de wereld afkomstig is uit Canada. Ten zuiden grenst Canada aan de Verenigde Staten.

Geschiedenis
Toen de Europeanen Canada ontdekte vonden ze alle regio's bewoond door Indianen. De Europeanen dachten althans dat het Indianen waren omdat de eerste ontdekkingsreizigers dachten dat ze Oost-Indië had bereikt. De bevolking leefden voornamelijk van gewassen en door te jagen. Door de komst van Europese handelaren, soldaten en kolonisten veranderde de manier van leven voorgoed. Europese exploratie begon pas echt in 1497 met de expeditie van John Cabot, die als eerste een kaart van de oostkust van Canada tekende. Rond de jaren 1550, begon de naam van Canada pas echt te verschijnen op landkaarten.

Toerisme
Reizen door Canada biedt bezoekers diverse mogelijkheden om te genieten van natuur, cultuur en vooral avontuur. Toeristen zullen tijdens het reizen ongelooflijk gevarieerde landschappen, een mix van culturele invloeden, unieke steden en interessante bezienswaardigheden vinden. West-Canada, met steden als Vancouver en Calgary, staat bekend om het prachtige landschap van de Rocky Mountains. In het hart van het land vinden we de stad Toronto, Canada's grootste stad. Toronto is een bruisende stad, met een groot uitgaanscentrum waar bezoekers musicals, concerten, musea en allerlei shows kunnen vinden.
Verder naar het oosten vindt u de Franstalige provincie Quebec. Quebec is één van Canada's oudste steden, met een prachtige historische gedeelte. Enkele hoogtepunten zijn de grote oude Château Frontenac en de historische Citadel.

Reizen in en naar Canada

Een vliegreis van Amsterdam naar Canada duurt gemiddeld 8 uur. U kunt meerde malen per week vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Canada vliegen en vrijwel dagelijks via een vlucht met tussenstops.

Canada is een groot land waar u een verscheidenheid aan mogelijkheden heeft om te reizen. Afhankelijk van de regio en de afstand kunt u gebruik maken van binnenlandse vluchten of openbaar vervoer.

Visum en reisdocumenten

Afhankelijk van waar u verblijft, moet u aan bepaalde toelatingseisen voldoen. Zo dient u te beschikken over een geldig reisdocument dat nog minimaal 6 maanden geldig is na de datum van uw terugreis en voldoende financiële middelen tot uw beschikking te hebben om uw verblijf te kunnen bekostigen.

Betalen in Canada

In Canada betaalt u met de Canadese Dollar. Een Euro is ongeveer $1,49 (Canadese Dollar) waard. Bij het wisselen van geld dient u de verschillende tarieven goed met elkaar te vergelijken. In de grotere steden kunnen wisselkantoren betere tarieven bieden dan banken. Dit betekent dat u bij een wisselkantoor meer geld krijgt bij het inwisselen van geld dan bij de bank. Het wisselen van geld aan het loket in luchthavens, treinstations en toeristische centra is vaak het minst gunstig. Betalingen kunt u het best verrichten via een creditcard of contant.
Klik hier om uw valuta om te rekenen

Gezondheid en vaccinatie

Canada is een modern land met uitstekende gezondheidszorg. U heeft dan ook geen vaccinaties nodig en er geldt ook geen verhoogd risico of aangeraden vaccinaties voor reizen naar Canada.

Klimaat

In de winter dalen de temperaturen onder het vriespunt in het grootste deel van Canada. De zuidwestelijke kust heeft een relatief mild klimaat. Langs de poolcirkel, zijn de gemiddelde temperaturen onder het vriespunt gedurende zeven maanden per jaar. De zuidelijke provincies ervaren vaak een hoge luchtvochtigheid en temperaturen kunnen vaak oplopen tot 30°C.

Taal

Engels en Frans zijn de twee officiële talen in Canada. In Canada spreekt het overgrote deel Engels. Het Engels accent heeft veel gemeen met het accent dat we kennen uit Groot Brittannië. Een kleiner deel, vooral in Quebec spreekt vloeiend Frans. Voor toeristen is dit natuurlijk mooi meegenomen. Als de taalbarrière toch een probleem vormt is een reisgids wellicht de ideale oplossing voor u.

Belangrijke adressen

Ambassade van Egypte in Nederland
Badhuisweg 92
2587 CL Den Haag
Tel +31 (0)70 – 3542000

Nederlandse ambassade in Canada
350 Albert Street, suite 2020
K1R 1A4
Ottawa, ON
Telefoon: (+1) 877-388 2443
Fax: (+1) 613-237 6471
E-mail: info@dutchhelp.com

Feestdagen

01 januari: Nieuwjaarsdag
06 januari: Heilige Drie Koningen
15 februari: Dag van de Vlag
20 februari: Dag van het Nationale Erfgoed
17 maart: St. Patrick's Day (beschermheilige van Ierland)
19 mei: Victoria Day (maandag voor 25 mei, viering verjaardagen van koningin Victoria en van het staatshoofd: koningin Elisabeth II van Groot-Brittannië)
01 juni: Dag van de strijdkrachten
21 juni: Nationale Dag van de inheemse volken. "Aboriginal Day"
21 juni: Discovery Day (1497, Newfoundland en Labrador, ontdekt door John Cabot; of de maandag voor 24 juni)
01 juli: Canada Day, Nationale feestdag
05 augustus: British Columbia Day (1e maandag in augustus)
19 augustus: Discovery Day (Yukon; 3e maandag in augustus)
01 september: Labour Day, Dag van de Arbeid (1e maandag van september)
04 oktober: St. Franciscus
12 oktober: Thanksgiving (dankdag voor oogst en andere goede dingen; 2e maandag van oktober)
31 oktober: Halloween
01 november: Allerheiligen
02 november: Allerzielen
25 december: Kerstmis
26 december: Boxing Day

Bellen

Om vanuit Canada te kunnen bellen naar een Nederlands nummer dient u de landcode van Nederland (+31) voor het nummer plaatsen. De eerste nul van het netnummer kunt u dan weglaten. Bellen naar Canada kunt u doen met de landcode +001.

Alarmnummers
In Canada is er één algemeen alarmnummer 911.

Netstroom

Canada gebruikt 110 volt stroom, u dient een reislader aan te schaffen voor het aansluiten van elektrische apparaten.

Tijdzone

Canada kent 6 verschillende tijdzones. Afhankelijk van waar u verblijft is het 4,5 tot 9 uur vroger dan in Nederland.
Klik hier voor de tijdzonekaart

© 2007-2024 Reischecker.nl