Reischecker.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Brazilië

Geografie
Bijna de helft van Zuid-Amerika bestaat uit hetzelfde land, we hebben het dan natuurlijk over Brazilië. Met een oppervlakte van ruim 8,5 miljoen vierkante kilometer en een inwonertal van meer dan 200 miljoen is het op vier landen na het grootste land ter wereld. Brazilië is een land dat bekend staat om het jaarlijks carnaval dat uitbundig gevierd wordt en de grote tropische natuurgebieden die een groot deel van het land beslaan.

Geschiedenis
Brazilië werd oorspronkelijk bewoond door Indianen die we nog steeds in kleine stammen terug kunnen vinden in het regenwoud. In het begin van de 16e eeuw werd het land ontdekt door Portugese ontdekkingsreizigers en werd het gekoloniseerd. Tijdens de oorlog met Spanje is het land na deze periode voor korte tijd door Nederland bezet. Uiteindelijk werd nog in de eerste helft van de 19e eeuw de onafhankelijkheid afgeroepen en ontstond het land Brazilië. Tot op de dag van vandaag zijn echter nog sporen van Spanje, Portugal en zelfs Nederland terug te vinden in Brazilië.

Toerisme
Ondanks de vele mogelijkheden die Brazilië aan toeristen te bieden heeft blijft het meest bekende het jaarlijkse carnaval in Rio de Janeiro. Tijdens dit evenement ontstaat in het gehele land een feeststemming. Voor de vakantiegangers die op zoek zijn naar rust biedt Brazilië prachtige stranden en een breed scala aan natuurgebieden. Zo zijn er nog steeds gebieden in Brazilië die nog niet onder de invloed van mensen gestaan hebben. Voor de liefhebbers van geschiedenis is er veel historie te vinden uit de tijd van de bezettingen en ver daarvoor.

Reizen in en naar Brazilië

Een vliegreis van Amsterdam naar Rio de Janeiro duurt ongeveer 11 uur. Het is mogelijk om rechtstreeks te vliegen zonder tussenstop of overstap.

In Brazilië zelf kunt u kiezen uit verschillende manieren om te reizen. Er zijn binnenlandse vluchten beschikbaar maar deze zijn relatief duur. U kunt gebruik maken van openbaar vervoer via de bus of een (privé) taxi nemen. De kosten hiervoor vallen in Brazilië mee, let er wel op dat u een betrouwbare taxi(bedrijf) gebruikt. Uw hotel of reisgids kan u hierover informeren.

Visum en reisdocumenten

Om naar Brazilië te reizen heeft u een paspoort nodig die, op de datum van aankomst, nog minimaal 6 maanden geldig is.

Betalen in Brazilië

In Brazilië wordt betaald in Braziliaanse Reaal. U krijgt voor een euro circa 3 reaal. Let op, er wordt in Brazilië veel gebruik gemaakt van vals geld. Laat uw geld daarom alleen omwisselen bij vertrouwde en erkende adressen. Uw reisgids of hotel kan u hier vaak over informeren. U kunt in Brazilië in de grote steden geld opnemen met uw pinpas of creditcard bij de grotere banken. In toeristische gebieden is het vaak ook mogelijk om met uw pinpas of creditcard af te rekenen.
Klik hier om uw valuta om te rekenen

Gezondheid en vaccinatie

Als u vanuit Nederland reist zijn er geen verplichte vaccinaties. Als u andere Zuid-Amerikaanse landen bezoekt of zult gaan bezoeken is het aan te raden om een vaccinatie tegen gele koorts te nemen.

Het water in Brazilië is niet geschikt als drinkwater, wij raden u daarom aan om gebruik te maken van water uit flesjes. Let erop dat de verzegeling van uw fles intact is en bestel ook in eetgelegenheden uitsluitend ongeopende flessen bronwater.

Klimaat

Brazilië heeft een tropisch klimaat, temperaturen liggen gemiddeld dan ook tussen de 25 en 30 graden. U wordt aangeraden om voldoende vocht binnen te krijgen. Maak hiervoor gebruik van flessen bronwater en vermijd kraanwater.

Taal

De officiële taal in Brazilië is het enige Zuid-Amerikaanse land waar de officiële taal Portugees is. In toeristische gebieden wordt er ook Engels en Spaans gesproken.

Belangrijke adressen

Ambassade van Brazilië in Nederland
Mauritskade 19
2514 HD Den Haag
Tel. 070-3023959
Fax 070-3023950
E-mail: brasil@brazilianembassy.nl

Nederlandse ambassade in Brazilië
SES - Quadra 801, Lote 05
70405-900 Brasília - DF
Telefoon: +55 61 3961 3200
E-mail: bra@minbuza.nl

Feestdagen

1 januari : Nieuwjaar
21 april: Tiradentes Dag
1 mei: Dag van de arbeid
7 september: Onafhankelijkheidsdag
12 oktober: Heilige Aparecida
2 november: Allerheiligen
15 november: Proclamatie van de Republiek
25 december: Kerst

Bellen

Om vanuit Brazilië naar Nederland te bellen gebruikt u de landcode van Nederland (+31). De eerste nul van het netnummer dient u dan weg te laten. Bellen naar Brazilië doet u met de landcode +55 gevolgd door het nationale nummer zonder de eerste 0.

Alarmnummers
De verschillende alarmdiensten hebben in Brazilië verschillende telefoonnummers;
Politie 190
Ambulance 192
Brandweer 193

Netstroom

In Brazilië wordt gebruik gemaakt van 110volt stroom. Er bestaat dus een kans dat uw (Nederlandse) apparaten niet zullen werken. Er worden verschillende stekkers gebruikt, u doet er daarom verstandig aan om een universele reisstekker mee te nemen. Kleine apparaten zoals opladers en scheerapparaten zullen in veel gevallen wel gewoon kunnen werken op 110 volt met de juiste stekker.

© 2007-2021 Reischecker.nl