Reischecker.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Argentinië

Geografie
Met een oppervlakte van maar liefst 2,7 miljoen km2 is Argentinië een van de grootste landen ter wereld en het grootste Spaanstalig land. Naast de landoppervlakte claimt Argentinië ook de Falkaneilanden en een stuk van Antarctica als grondgebied. Met een inwonertal van circa 3 miljoen is de hoofdstad Buenos Aires een van de drukste steden ter wereld.

Geschiedenis
Argentinië is een van de landen die al vrij vroeg door Spaanse ontdekkingsreizigers ontdekt werd. Het land is dan ook tot 1816 een Spaanse kolonie geweest. Na de onafhankelijkheid heeft het land echter lange tijd geen rust gekend en waren er veel bloederige regimes van onder andere de junta’s. Vanaf midden jaren 80 van de vorige eeuw is de rust echter teruggekeerd in het land.

Toerisme
Argentinië verwelkomt jaarlijks vele miljoenen toeristen. Door de omvang van het land kunnen toeristen hier voor vrijwel elke vorm van vakantie terecht. Het overgrote deel van het toerisme is bestemd voor de stranden, een essentieel deel wordt echter ook aangetrokken door de natuurgebieden die het land kent en de bergen.

Reizen in en naar Argentinië

Vanuit Nederland vertrekken dagelijks meerdere vluchten naar Argentinië. Een vliegreis vanaf schiphol, zonder tussenlanding, neemt circa 14 uur in beslag. Bij een tussenstop dient u uiteraard rekening te houden met een langere reistijd.

De gebruikelijkste manier van binnenlands transport in Argentinië is de bus. Hierbij heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit drie prijsklassen. Heeft u geen zin om met de bus te reizen dan biedt een autoverhuurbedrijf een goed alternatief. Houdt wel rekening prijzen die veel kunnen verschillen per autoverhuurbedrijf.

Visum en reisdocumenten

U heeft geen visum nodig om in Argentinië te kunnen verblijven. Als toerist krijgt u bij aankomst van de douane een stempel die goed is voor 90 dagen toegang tot het land. Wilt u langer blijven of als zakelijke reiziger het land betreden gelden aanvullende eisen.

Betalen in Argentinië

De wisselkoers van de euro naar peso bedraagt 11,09. Dat houdt in voor elke euro dat u inwisselt krijgt u ongeveer 11 Argentijnse peso’s. Betalingen met pinpas en creditcard zijn in de grote steden vrij gebruikelijk, buiten de grote steden wordt er veelal contant betaald.
Klik hier om uw valuta om te rekenen

Gezondheid en vaccinatie

Voor het reizen naar Argentinië zijn er geen vaccinaties verplicht gesteld, hoewel vaccinatie tegen DTP en hepatitis A wel sterk aan te bevelen zijn. Reist u in de buurt van de grens van Bolivia wees er dan van bewust dat malaria in dat gebied kan voorkomen. Maatregelen als lange mouwen en klamboe zijn hier zeker geen overbodige luxe.

Water drinken uit de kraan is geen probleem afgezien van gebieden in het Noorden. Wel is het raadzaam om op elke vakantie gebruik te maken van mineraalwater uit de winkels. Mocht u niet anders kunnen wordt het aangeraden om het water gedurende 5 minuten te laten koken voordat u over gaat tot consumptie.

Klimaat

In Argentinië is er geen sprake van één klimaat aangezien het land varieert van gebergte tot droge steppe. We raden u aan om de verschillende temperatuur- en vochtigheidsgraad grondig te bestuderen voordat u een keuze maakt in welk gebied u wilt verblijven.

Taal

De officiële taal in Argentinië is het Spaans. Houdt wel rekening mee met het feit dat de woordkeuze en grammatica kan verschillen. Verder wordt het Engels als tweede taal redelijk beheerst in de grote steden.

Belangrijke adressen

Ambassade van Argentinië in Nederland
Javastraat 20
2585 AN Den Haag
Tel: 070-311 8411
Fax: 070-311 8410
E-mail: epbaj@mrecic.gov.ar

Nederlandse ambassade in Argentinië
Edificio Porteño Plaza II
Olga Cossettini 831 piso 3 (C1107BVA)
Buenos Aires
Tel: (54-11) 4338-0050
Fax: (54-11) 4338-0060/70
E-mail: bue@minbuza.nl

Feestdagen

1 januari: Nieuwjaar
6 januari: Nationale Dag Argentinië
2 april: Dag van Malvinas
30 april: Koninginnedag
1 mei: Dag van de Arbeiders
13 mei: Hemelvaartsdag
23 mei: Pinksteren
25 mei: Mei Revolutie
21 juni: Dag van de Vlag
9 juli: Dag van de Nationale Onafhankelijkheid
16 augustus: Sterfdag van San Martín
11 oktober: Dag van het Ras
8 december: Maria Onbevlekte Ontvangenis
25 december: Kerstmis

Bellen

Argentinië heeft als internationale landcode +54 of 0054. U zult deze moeten gebruiken als u vanuit Nederland naar Argentinië wilt bellen. Om vanuit Argentinië naar Nederland te bellen gebruikt u landcode +31 of 0031. U plaatst een internationale landcode altijd voor het nationale nummer en laat hierbij de eerste nul van het nationale nummer weg.

Alarmnummers
Argentinië kent verschillende alarmnummers voor de verschillende nooddiensten. Brandweer, politie en ambulance hebben elk hun eigen nummer die u in onderstaand overzicht terug kunt vinden.

Politie: 101
Brandweer: 100
Ambulance: 107

Netstroom

Hoewel er, weliswaar met enige moeite, de mogelijkheid bestaat om uw Nederlandse stekker in een Argentijns stopcontact te stoppen wordt dit niet aangeraden. U zult een reisstekker moeten gebruiken om uw elektrische apparaten veilig aan te kunnen sluiten. In het land zelf worden deze vaak ook erg voordelig aangeboden door straatverkopers.

Tijdzone

Gedurende onze zomertijd is het in Argentinië 5 uur vroeger en gedurende onze wintertijd is het in Argentinië 4 uur vroeger.
Klik hier voor de tijdzonekaart

© 2007-2019 Reischecker.nl