Reischecker.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Algerije

Geografie
Algerije is gelegen in het Noorden van Afrika tussen de landen Marokko en Tunesië op een afstand van circa 2700 kilometer van Nederland. Hoewel het land buiten Europa ligt en de afstand vrij groot is zijn er toch veel Europese banden met het land door de ligging tegenover Spanje en Frankrijk.

Geschiedenis
Na lange tijd deel uitgemaakt te hebben van het Ottomaanse rijk is Algerije vanaf de 19e eeuw een Franse kolonie geweest onder de naam Frans-Algerije. Na een lange, gewelddadige oorlog tussen 1954 en 1962 riep het land de onafhankelijkheid uit die het tot op de dag van vandaag heeft weten te behouden. Onder invloed van Europa begint het land moderner te worden en worden er weer
internationale banden onderhouden.

Toerisme
Algerije is een land met veel geschiedenis, zo is de hoofdstad bijvoorbeeld al sinds de tijd van de Romeinen een havenstad. U zult hier dan ook veel oude ruines en archeologische hoogstandjes terugvinden. De steden in Algerije kennen een eigen sfeertje met dunne, drukke steegjes waar handelaren hun koopwaar op straat aanbieden. U zult zich als toerist dan ook gemakkelijk dagenlang kunnen vermaken in deze steden.

Reizen in en naar Algerije

Vanuit Nederland kunt u met het vliegtuig naar Algerije. De vliegtijd is relatief kort en bedraagt slechts vier uur. Het is via Spanje en Frankrijk ook mogelijk om met een lijndienst naar Algerije te varen zodat u uw eigen auto kunt meenemen.

In Algerije zijn er genoeg vliegverbindingen naar de grote en wat kleinere steden. Afhankelijk van het traject dat u neemt reist u in grote touringcars, comfortabelere minibusjes, de trein of de metro. Er zijn in het land voldoende taxi’s te vinden, de kosten hiervoor zijn echter relatief duur waardoor het openbaar vervoer vaak toch de beste optie blijkt.

Visum en reisdocumenten

Voor het reizen naar Algerije is een visum vereist, deze kunt u vooraf aanvragen bij de ambassade van Algerije. Voor het toekennen van een visum dient het paspoort nog minstens een half jaar geldig te zijn. Hiernaast wordt gekeken naar het doel van uw bezoek en de middelen om in uw onderhoud te kunnen voorzien. Over het algemeen is het echter niet moeilijk om een visum te krijgen.

Betalen in Algerije

In Algerije wordt er betaald met de Algerijnse dinar. Voor het wisselen van één euro krijgt u met de huidige wisselkoers 108 dinar. Door de opkomst voor het toerisme wordt het op steeds meer plaatsen mogelijk om te betalen met uw pinpas of creditcard. In de grote steden vindt u voldoende geldautomaten waar u contant geld kunt opnemen met uw pinpas. Maak zeker gebruik van deze mogelijkheid, in de kleinere dorpen is dit vaak namelijk niet mogelijk.

Gezondheid en vaccinatie

Vaccinatie tegen gele koorts is voor een reis naar Algerije alleen verplicht als u in de zeven dagen voordat u Algerije binnenkomt in een gele koorts land bent geweest, al is het maar voor een overstap op een ander vliegtuig. Verder wordt vaccinatie tegen DTP en hepatitis A sterk aangeraden.

Klimaat

Door de verwoestijning bestaat 90 procent van de landoppervlakte in Algerije uit zand. Het land is het hele jaar lang door warm en met uitzondering van de wintertijden valt in het noorden wat neerslag. De beste tijden om het land te bezoeken zijn net voor de vakantietijden of net na de vakantietijden. Dit komt door de extreme hitte die het land met zich meebrengt in de zomermaanden.

Taal

In Algerije wordt het Arabisch als spreektaal gebruikt. Toch is het heel makkelijk om met weinig woorden duidelijk te maken wat u bedoelt. Op scholen wordt ook de Franse taal onderwezen, waardoor u met wat Franse voorkennis heel ver kunt komen in Algerije.

Belangrijke adressen

Ambassade van Algerije in Nederland
Van Stolklaan 1-3
2585 JS Den Haag.
Tel: 070 3 52 29 54
Fax: 070 3 06 19 61
E-mail: ambalg3@ziggo.nl

Nederlandse ambassade in Algerije
Chemin Cheikh Bachir El-Ibrahimi El-Biar 23/27
Algiers
Tel: +213 21 92 28 29
Fax: +213 21 92 29 47
E-mail: alg@minbuza.nl

Feestdagen

1 januari: Nieuwjaarsdag
8 maart: Internationale Vrouwendag
1 mei: Dag van de Arbeid
19 juni: Righting Day
5 juli: Nationale Onafhankelijkheidsdag
1 november: Revolution Day

Bellen

De internationale landcode voor Algerije is +213 of 00213. U gebruikt deze om vanuit Nederland naar Algerije te kunnen bellen. Als u vanuit Algerije naar Nederland wilt bellen gebruikt u landcode +31 of 0031. In beide gevallen plaatst u de landcode voor het nationale nummer en laat u hierbij de eerste nul van het nationale nummer weg.

Alarmnummers
In Algerije wordt, in tegenstelling tot de meeste landen, geen gebruik gemaakt van een algemeen alarmnummer. Afhankelijk van de noodzaak zult u dus een apart nummer moeten bellen voor politie, brandweer of ambulance.

Ambulance: 14
Brandweer: 13
Politie: 17

© 2007-2019 Reischecker.nl