Voor de eerste keer probeerden we een
Sunday Roast bij The Pheasant, en dat
was uitgerekend op Moederdag. Het
voorgerecht en het dessert waren
absoluut verrukkelijk en we hebben er
enorm van genoten. Helaas liet het
hoofdgerecht te wensen over en gooide
daarmee een beetje roet in het eten. Het
rundvlees had veel vet dooraderd, wat
normaal gesproken prima is vanwege de
smaak, maar het was zo taai dat het
moeilijk was om te snijden, waardoor ons
gezelschap uiteindelijk moest passen. De
gasten die kalkoen hadden gekozen, waren
daarentegen tevreden, aangezien deze
lekker mals was en de rest van de tafel
jaloers achterliet. De groenten waren
enigszins teleurstellend, ondanks de
toevoeging van versgemalen zwarte peper.
Ze waren voornamelijk gestoomd/gekookt
en misten wat extra smaak, misschien wat
knoflook en boter hadden ze goed gedaan.
Hetzelfde gold voor de jus, die tamelijk
smakeloos was. Op het gebied van service
werd er pas laat ingegrepen toen het mis
was gegaan met onze maaltijd, pas toen
de borden met rundvlees al werden
weggehaald. De sfeer was over het
algemeen wel goed, zoals je zou
verwachten in een pub op het platteland.
Gelukkig maakten de heerlijke
voorgerechten en desserts de rampzalige
Moederdagmaaltijd nog enigszins goed.