- Prijs / kwaliteit10
- Ligging8
- Service8
- Kindvriendelijkheid6
- Voorzieningen8
In de jaren 2012 en 2013, toen we nog
kinderloos waren, hebben mijn partner en
ik, beide in de veertig, een bezoek
gebracht aan een restaurant. Hoewel we
misschien niet de meeste ervaren gasten
waren, viel ons wel het een en ander op.
Zo was er bijvoorbeeld een opvallend
aantal meeuwen te zien, vooral in de
rustigere periodes. Dit bleek
voornamelijk te wijten aan onwetende
toeristen die deze vogels voerden, wat
in feite verboden was vanwege de
overlast die ze veroorzaakten.
Wat betreft de bediening kunnen we
stellen dat deze niet meteen tot de top
behoorde. Echter, na het geven van een
fooi leek de service wel te verbeteren,
wat volgens mij niet helemaal correct
is. Mensen lijken soms te vergeten dat
barmannen en serveersters een van de
slechtst betaalde beroepen hebben, met
lange werktijden tijdens weekends,
feestdagen en vakanties. Dit staat in
schril contrast met het werk in
bijvoorbeeld een fabriek, waar men
doorgaans om 23.00 uur klaar is. Het is
belangrijk om hier respect voor te
hebben en dit aspect van de horecasector
niet over het hoofd te zien.


