- Prijs / kwaliteit10
- Ligging8
- Service8
- Kindvriendelijkheid6
- Voorzieningen8
In 2012 en 2013 bezochten wij begin
december dit restaurant zonder kinderen
(we zijn in de veertig). Hoewel sommige
mensen wellicht kritiek hebben vanwege
hun gebrek aan ervaring en aandacht, was
onze ervaring gemengd. Ik wil graag de
positieve en negatieve punten bespreken
die ik ben tegengekomen tijdens ons
bezoek.
Wat absoluut waar is, is dat meeuwen een
probleem kunnen vormen, vooral wanneer
er weinig mensen zijn. Dit wordt echter
vaak veroorzaakt door onwetende
toeristen. Als voormalige inwoner van
Oostende kan ik bevestigen dat de
horeca-exploitanten zelfs geen nootjes
of chips mogen serveren op het terras.
Wat vroeger een leuke interactie was,
waarbij toeristen een enkel nootje gaven
aan de meeuwen, is nu uitgegroeid tot
een plaag. Het personeel kan soms wat
beter, maar na een fooi verandert dit
vaak snel. Mensen in de horeca, zoals
obers en barkeepers, verdienen over het
algemeen niet veel en werken vaak in de
avonden, weekenden en feestdagen. Dit
wordt vaak vergeten door gasten die
elders geen fooi geven.
Al met al was onze ervaring gemengd,
maar het feit dat de bediening verbetert
na wat extra erkenning en het bewustzijn
van de uitdagingen waarmee
horecapersoneel te maken heeft, maakt
ons bezoek toch enigszins positief.