Bij dit eettentje hebben we een avond
lang genoten van het verrassingsmenu van
de chef-kok. Het was een unieke ervaring
toen de serveerster ons aan het begin
een menu overhandigde en de keuze gaf
tussen het bekijken ervan of het laten
verrassen. Spannend genoeg kozen we
ervoor om in het duister te tasten en
niet stiekem het menu te bekijken, wat
achteraf de beste keuze bleek te zijn.
Elke gang bracht zijn eigen smakelijke
verrassing. Het menu blonk uit door de
slimme opbouw; de gerechten waren
bescheiden, simpel en eerlijk. De
virtuositeit van de chef was vooral
merkbaar in de sauzen, zo verrukkelijk
dat ik bijna de neiging had om het bord
meerdere keren af te likken. Het laatste
hoofdgerecht, een geroosterde kwartel,
werd geserveerd met brood om de laatste
restjes saus op te deppen. De
niet-alcoholische drankjes waren
voornamelijk ambachtelijke sappen uit
diverse landen, met één eigenzinnig
brouwsel dat deed denken aan witte wijn
maar in werkelijkheid gefilterd
tomatensap was.